Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλία, γλώσσα, δημιουργοί
  • Μέχρι αύριο προλαβαίνετε να δείτε το αφιέρωμα στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης,στο Βιβλιοπωλείο Μητροπόλεως 31,όπου παρουσιάζονται εκτός από τα σημαντικότατα βιβλία του πανεπιστημιακού εκδοτικού, δίσκοιcd - ROM, που έχει εκδώσει.
  • Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας τη Δευτέρα (7μμ) στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) οργανώνει διάλεξη του γενικού γραμματέα της Κώστα Ε. Βαλεοντή,με θέμα "Η εγκαταλειμμένη ελληνική προφορική γλώσσα".Θέμα που θα περιγράψει αλλά και θα επισημάνει τους κινδύνους (αντιληπτούς δυστυχώς από λίγους) πλήρους παραμόρφωσης της προφορικής γλώσσας μας ακόμα και από ομιλούντες στα ΜΜΕ, που ιδέα δεν έχουν για τους κανόνες προφοράς των δίψηφων συμφώνων (γγ, γκ, μπ, ντ, τσ, τζ). Εμείς θα λέγαμε ότι πολλοί, δεν έχουν ιδέα ακόμα πώς προφέρονται και κάποια μονά σύμφωνα, τα μακρά και βραχέα φωνήεντα, τις περιπτώσεις συνήχησης του τελευταίου συμφώνου μιας λέξης με το πρώτο της επομένης, αλλά και πώς πρέπει να προφέρονται στα ελληνικά τα δίψηφα σύμφωνα σε ξένες λέξεις (λ.χ.: σμ, σλ, σρ, ντ, μπ).
  • Η Ακαδημία Αθηνών σε έκτακτη συνεδρία στις 7/4 (7μμ) θα υποδεχτεί επισήμως τη συγγραφέα και νέα ακαδημαϊκό Γαλάτεια Σαράντη.Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αγαπητός Τσομπανάκης,θα προσφωνήσει ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Αγγελος Βλάχος και θα αντιφωνήσει η Γ. Σαράντη, με θέμα "Οι λογοτέχνες και ο χρόνος".
  • Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου (Α. Τσόχα 3) στις 7 Απριλίου (7.30μμ) θα παρουσιάσει, στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν,το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη "Ο πιανίστας και ο θάνατος" (εκδόσεις "Δόμος").

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ