Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναζητώντας τον Ν. Καζαντζάκη

Συνεχίζεται η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης: αναζητώντας το Θεό". Κάθε εκπομπή περιλαμβάνει φιλολογική και δημοσιογραφική έρευνα με ομιλητές μελετητές του έργου του Ν. Καζαντζάκη, αποσπάσματα από αυτό, θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προβάλλονται επίσης, δραματοποιημένες σκηνές από επιλεγμένα αποσπάσματα του έργου του. Ο Πέτρος Φυσσούν ερμηνεύει τον Ν. Καζαντζάκη ως μεσήλικα, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ως γέροντα και ο Νίκος Ψαρράς τον νεαρό συγγραφέα. Στην εκπομπή αυτής της βδομάδας, η σύζυγός του Ελένη, ξετυλίγει τη ζωή τους και το έργο του συγγραφέα. Στη συζήτηση που συντονίζει ο Γιώργος Ρεμούνδος, συμμετέχουν οι Πάτροκλος Σταύρου, Νίκη Σταύρου, Βασιλική Τσακάλη και Μάνος Μουντάκης. (Δευτέρα ΕΤ1 20.10)

Στον κόσμο των πουλιών

Τις αφρόπαπιες θα γνωρίσουμε, μέσα από την οικολογική σειρά ντοκιμαντέρ "Ο μυστικός κόσμος των πουλιών", που έχει θέμα της τα πουλιά της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στους βιότοπους κάθε χειμώνα, φιλοξενούνται πληθυσμοί ορισμένων σπάνιων πουλιών, που απειλούνται με εξαφάνιση. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεματοφύλακες της άγριας ζωής στην Ευρώπη. Ετσι κοπάδια πουλιών έρχονται στη χώρα μας για να ξεχειμωνιάσουν. Ανάμεσα σε αυτά και οι αφρόπαπιες, πουλιά που κατά κανόνα δε βουτούν στα νερά, αλλά αναζητούν την τροφή τους ανασκαλεύοντας το βυθό με το μακρύ τους ράμφος. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι στις αρχές του χειμώνα κάθε χρόνου έρχονται για να βρουν "ζεστασιά" από 300 χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο πάπιες. Η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Ιωάννου. (Πέμπτη ΝΕΤ 18.30)

Ιχνη ψυχής

Δεκατρείς αφηγήσεις ζωής, δεκατρία πορτρέτα, δεκατρείς ιστορίες καθημερινών και λιγότερο καθημερινών ανθρώπων, θα παρακολουθήσουμε από τη σειρά εκπομπών της Φωτεινής Τσαλίκογλου και της Πένης Παναγιωτοπούλου "Ιχνη ψυχής". Ιστορίες που ξεδιπλώνονται μπροστά στο φακό, καταγράφοντας μέσα από αυτόν τον εφιάλτη, την ελπίδα, την ανημποριά, αλλά και το όνειρο. Ο καθένας από αυτούς "παίζει" ένα διαφορετικό παιχνίδι με το χρόνο, την τύχη, την ίδια τη ζωή και η κάμερα προσπαθεί να καταγράψει το παιχνίδι. Η σκηνοθεσία και η παραγωγή είναι της Πένης Παναγιωτοπούλου. (Παρασκευή ΝΕΤ 22.00)

Η γυναίκα της Κυριακής

Με την ιταλική αστυνομική ταινία του Λουίτζι Κομεντσίνι "Η γυναίκα της Κυριακής", η ΝΕΤ συνεχίζει το αφιέρωμά της στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Δεν είναι από τις καλύτερες ταινίες του Ιταλού ηθοποιού. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία του και μόνο, αλλά και των άλλων γνωστών ηθοποιών που τον πλαισιώνουν (Ζακλίν Μπισέ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν) δημιουργούν ένα ενδιαφέρον. Ενας αστυνομικός επιθεωρητής έχει αναλάβει να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός αρχιτέκτονα. (Παρασκευή ΝΕΤ 22.30)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απ' τον Καζαντζάκη στον Εγγονόπουλο (2012-10-30 00:00:00.0)
Δύσκολοι αποχαιρετισμοί (2002-11-22 00:00:00.0)
Περιπέτειες της ψυχής (2000-03-05 00:00:00.0)
Επισκέψεις (1999-09-07 00:00:00.0)
Ο θρήνος της μάνας (1999-04-09 00:00:00.0)
Στα ίχνη (1998-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ