Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
"Ξεπάγωσε" το αντιλαϊκό "δάνειο" των 40 δισ.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο, η Ινδονησία προχώρησε στη σύναψη νέας χρηματοπιστωτικής δανειοληπτικής συμφωνίας ύψους 40 δισ. δολαρίων, με τον Πρόεδρο Σουχάρτο να υπόσχεται και πάλι να εκπληρώσει όλους τους όρους της συμφωνίας.

Το πρόγραμμα, που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση της Τζακάρτα μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν τρεις βδομάδες, προβλέπει την εφαρμογή μιας "δυναμικής οικονομικής πολιτικής που θα εγγυάται τη σταθεροποίηση της ρουπίας, τον αποτελεσματικό έλεγχο του πληθωρισμού και την άμεση αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα". Πώς μεταφράζεται αυτό; Με τα γνωστά μέτρα λιτότητας και ανεργίας για τις μεγαλύτερες μάζες του πληθυσμού των 200.000.000 Ινδονήσιων...

Ο Ινδονήσιος υπουργός Οικονομικών, Τζιναντζάρ Καρτασασμίτα, κατέστησε σαφές ότι οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα. Προέβλεψε μάλιστα ότι το τρέχον έτος ο πληθωρισμός θα συγκρατηθεί στο 17% από 20% που ήταν πέρσι. "Η Ινδονησία πρέπει να σφίξει τη ζώνη της. Εχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες και να πάρουμε μέτρα που θ' αποβούν πικρά για πολλούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ