Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επανέρχεται ο "μπαμπούλας" ΦΙΦΑ

Η ΕΠΑΕ εξασφάλισε τη συνδρομή της Συνομοσπονδίας στην αντίθεσή της για το αθλητικό νομοσχέδιο

Ανερυθρίαστα χθες ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως ήταν επιτυχημένη η προσπάθεια της ΕΠΑΕ να ενεργοποιηθεί ο "μπαμπούλας" ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ, για να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της στο προσχέδιο νόμου. Απ' τη συνάντηση των λιγκών που έγινε στο Λονδίνο απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα πιεστεί ποικιλότροπα να υποκύψει στις απαιτήσεις των επαγγελματιών παραγόντων. Μάλιστα, στις 27 του Απρίλη, που θα ξαναβρεθούν όλοι στη Μαδρίτη η ουσιαστικά διαμάχη ΕΠΑΕ - ΓΓΑ θα είναι πρώτο θέμα.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών λιγκών αλλά και αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ διαπίστωσαν, σύμφωνα με τον Β. Μητρόπουλο, ότι το περιεχόμενο του προσχεδίου είναι αντίθετο με διατάξεις του καταστατικού χάρτη που υφίσταται στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Ο Μαρσέλ Μπενζ, ένα απ' τα στελέχη της ΟΥΕΦΑ που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, δήλωσε: "Αυτό το προσχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν ισχύσει, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι υποχρεωμένες να πάρουν θέση. Θα επισημάνουμε στο ελληνικό κράτος και την ΕΠΟ ότι απαγορεύονται οι παρεμβάσεις"...

Εκφράστηκε ακόμα απορία για την αξία του προσχεδίου αφού, όπως ειπώθηκε, όταν ισχύσει η ευρωπαϊκή οδηγία (αναμένεται να την εκδώσει ο αρμόδιος επίτροπος Βαν Μιρτ μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη) ο νόμος δε θα 'χει ισχύ. Τις προσεχείς μέρες η ΕΠΑΕ με υπόμνημά της θα ενημερώσει τις λίγκες για τη νομική της άποψη κατ' άρθρο.

Παρ' ότι ο Β. Μητρόπουλος προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, επιβεβαίωσε τη διαφορά θέσεων με την ΕΠΟ. Χαρακτήρισε ως καλόπιστη την άποψη που η Ομοσπονδία εκφράζει για το προσχέδιο και πρόσθεσε: "Το πρόβλημα στο προσχέδιο δε διορθώνεται με ορισμένες αλλαγές, είναι δομικό". Οσο για την άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Αλημίσης, σύμφωνα με την οποία μόνο μετά από έγκριση της Ομοσπονδίας μπορεί η ΕΠΑΕ να διεθνοποιήσει τις διαφορές της, απάντησε: "Αν μεταφέρονται σωστά οι απόψεις του, φαίνεται πως δημιουργείται σύγκρουση συμφερόντων ως προέδρου της ΕΠΟ και του ΟΠΑΠ. Θα 'χει πρόβλημα στη συνέχεια. Να διαβάσει το Καταστατικό για να διαπιστώσει αν είναι εντός των αρμοδιοτήτων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ