Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εμφύλιος στην ΕΠΑΕ

Διοικητική αλλαγή ζητούν 12 ΠΑΕ της Α' Εθνικής

Ανύπαρκτη πλέον είναι η όποια αξιοπιστία υπήρχε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χτες 12 από τις 18 ομάδες της Α Εθνικής με εξώδικο που έστειλαν κατηγορούν τη διοίκηση της ΕΠΑΕ για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, ζητώντας τη διενέργεια εκλογών. Η κίνηση αυτή θεωρείται κορύφωση της κόντρας που εξελίσσεται εδώ και καιρό, λόγω των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται.

Μάλιστα αποδεικνύονται ικανά να εξαφανίσουν κάθε διαφορά. Μπροστάρηδες της κίνησης είναι οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ακολουθούν οκτώ από τις καλούμενες μικρομεσαίες ή μικρές ΠΑΕ(ΟΦΗ, Απόλλωνας, Βέροια, Καβάλα, Καλαμάτα, Πανηλειακός, Ξάνθη, Εθνικός). Με το εξώδικο αιτούνται την αλλαγή στο ΔΣ των 9 εκπροσώπων των ΠΑΕ της "μεγάλης" κατηγορίας.

Το γεγονός αυτό έπεσε σαν βόμβα στη Θεμιστοκλέους. Το προγραμματισμένο για χτες ΔΣ αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης βδομάδας, όπως εκτιμούν κάποιοι, με σκοπό να κερδηθεί χρόνος, ώστε η νυν διοίκηση να προσπαθήσει ν' αναστρέψει την κατάσταση. Πάντως, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι στη διακριτική ευχέρεια του ΔΣ αν θ' αποδεχτεί το αίτημα των "12" ή όχι. Ετσι η συνεδρίαση της Μ. Εβδομάδας προβλέπεται πραγματικά... μεγάλη.

Φυσικά για λόγους ευθιξίας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σ' εκλογές, από τη στιγμή που περισσότερες από τις μισές ΠΑΕ αίρουν την εμπιστοσύνη τους και εξαπολύουν σοβαρές κατηγορίες. Ομως τυπικά μπορεί να παραπέμψει το θέμα στην τακτική ΓΣ, όπου θα συζητηθεί. Αν τότε η πρόταση μομφής γίνει αποδεκτή, ορίζεται έκτακτη ΓΣ με μοναδικό θέμα την εκλογή νέων μελών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ