Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Στη μάχη της προετοιμασίας

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μεγάλης έκτασης εξόρμηση στους τόπους δουλιάς και το πρόγραμμα προσυγκεντρώσεων αποφάσισε, χτες, η Συντονιστική Επιτροπή για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

"Επί ποδός" βρίσκονται από σήμερα οι συνδικαλιστές, αρχίζοντας ομαδικά εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, στην πλατεία Συντάγματος στις 10 το πρωί,που διοργανώνει η Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών για τον αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η προετοιμασία της απεργιακής συγκέντρωσης ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα και στην οποία αποφάσισε, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

"Να πραγματοποιήσει την 1η Μάη πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια μέρα να γίνουν προσυγκεντρώσεις:

α) Για τη νεολαία, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

β) Για τους οικοδόμους, στην πλατεία Κάνιγγος.

γ) Για σωματεία, συνταξιούχους, εργαζόμενους δυτικών συνοικιών, στην Ομόνοια.

δ) Για τους εργαζόμενους των βόρειων συνοικιών, στη Ρηγίλλης.

ε) Για τους εργαζόμενους ανατολικών και νοτίων συνοικιών, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ολες οι προσυγκεντρώσεις θα συγκλίνουν στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Επίσης, για την καλύτερη προβολή της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε: α) Να δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 27 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

β) Να πραγματοποιηθούν περιοδείες σε χώρους δουλιάς, ΔΕΚΟ, εργοστάσια, εργοτάξια, δήμους, νοσοκομεία".

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής επισημαίνεται ακόμα ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή στις 8 το βράδυ, για να καθοριστεί το αναλυτικό πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης.

Βασικοί άξονες του διεκδικητικού πλαισίου των σωματείων είναι η υπεράσπιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ο αγώνας για ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο, αποχώρηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ