Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλία συντονισμού

Σύσκεψη 16 Εργατικών Κέντρων σήμερα στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του ΕΚΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με τη συμμετοχή 16 Εργατικών Κέντρων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, πραγματοποιείται σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνάντηση, με στόχο τη λήψη αποφάσεων συντονισμού της δράσης από τα κάτω, ώστε να ξεπεραστεί η τακτική αδρανοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, που ακολουθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις στη ΓΣΕΕ. Στη σύσκεψη που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΕΚΘ,θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες από τα ΕΚ Βέροιας, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Δράμας, Εδεσσας, Καβάλας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κοζάνης, Νάουσας, Πτολεμαϊδας, Σερρών, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΘ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει συζήτηση για τις επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής και την εξαγγελία των συνοδευτικών μέτρων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, καθώς και για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας που συνοδεύει την παραγωγική αποδιάρθρωση σ' όλη τη Μακεδονία. Στόχος είναι, η σημαντική αυτή σύσκεψη να μην περιοριστεί μόνο σε διαπιστώσεις, αλλά και σε συγκεκριμένο προγραμματισμό δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε τελικά να διαμορφωθεί ένα κίνημα γενικευμένης αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

"Πρόκειται για μια προσπάθεια να τεθούν συγκεκριμένα προγράμματα δράσης για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, προϋπόθεση η οποία είναι απαραίτητη για έναν πανελλαδικό συντονισμό", δηλώνει ο ΓΓ του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης."Αυτή η σύσκεψη που πιστεύουμε ότι θα έχει και περιεχόμενο και επιτυχία, αλλά και περαιτέρω κλιμάκωση - συνεχίζει - είναι μια αναγκαιότητα των καιρών απέναντι στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που σήμερα στέκονται εχθρικά απέναντι σε κάθε έννοια συντονισμού της δράσης. Είναι απαραίτητο πλέον να προχωρήσει ο συντονισμός, για να υπάρξει αποτέλεσμα στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, προκειμένου να υπάρξει μια ολομέτωπη αντεπίθεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με προοπτική και στόχο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ