Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απογοητεύσεις

Δεν υπάρχουν εξαιρετικές ταινίες απόψε. Απλώς, υπάρχουν μερικές που βλέπονται ευχάριστα. Τίποτε περισσότερο. Ετσι, λοιπόν, ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα και ξεχωρίζουμε ανάμεσά τους τις εξής:

Από τη ΝΕΤ στις 22.30 "Η ιδιωτική μου ζωή" του Λουί Μαλ.

Πρόκειται για μια αισθηματική δραματική ιστορία, που αφηγείται τη ζωή μιας φιλόδοξης νέας γυναίκας, τις ελπίδες της, τους φόβους της, τη δύναμη της θέλησης, την επιτυχία της, αλλά και το ψυχικό αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγηθεί. Είναι η ιστορία της Τζιλ, που εγκαταλείπει την οικογένειά της, όταν ο δεσμός της με έναν παντρεμένο σκηνοθέτη καταλήγει σε αποτυχία. Φεύγει για το Παρίσι και αναζητά την τύχη της, που σημαίνει δόξα και χρήμα. Με τη δύναμη και την αγωνία για επιτυχία θα κάνει το παν. Ομως, δε θα φτάσει έτσι γρήγορα εκεί που θέλει, λόγω της απρόβλεπτης συμπεριφοράς της. Τελικά, η τύχη αποφασίζει να της χαμογελάσει κάποια στιγμή και σε ελάχιστο διάστημα θα γίνει το κινηματογραφικό σύμβολο του σεξ. Εκείνη στην αρχή χαίρεται και γεύεται άπληστα τη διασημότητα. Δεν αργεί να νοσταλγήσει τον πρώτο της έρωτα, που, άλλωστε, ποτέ δεν είχε ξεπεράσει και να πάθει κατάθλιψη. Ο ξαφνικός πλουτισμός και η δόξα, καθώς και οι εφήμερες ερωτικές σχέσεις τη φέρνουν σε αδιέξοδο. Με την Μπριζίτ Μπαρντό και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Από την ΕΤ - 3 στις 23.00 "Προδοσία" του Γουλιμα Γκράχαμ.

Πρόκειται για μια κοινωνική ταινία του 1995, που αφηγείται την εξής ιστορία. Μια μέρα, μια γυναίκα γυρίζει ξαφνικά σπίτι της και την περιμένει μια τρομακτική έκπληξη. Βρίσκει την κόρη της να κάνει έρωτα με τον άνδρα της καλύτερής της φίλης στο ίδιο της το κρεβάτι. Μέσα σε μια στιγμή όλα γκρεμίζονται, η φιλία, ο γάμος, η σχέση με την κόρη της. Η μητέρα διώχνει την κόρη από το σπίτι και επιχειρεί να μιλήσει και να εξηγήσει τα ανεξήγητα στη φίλη της, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ολα αλλάζουν, όλα μεταμορφώνονται, όλα μεταλλάσσονται, όλα ραγίζουν. Το μόνο που αντιστέκεται στον οικογενειακό σεισμό είναι η φιλία. Με τους Μ. Μπάξτερ και Σούζι Κέρτζ.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Το ζώο" του Κλοντ Ζίντι.

Κωμωδία γαλλικής παραγωγής του 1977, ένα ντελίριο, θα λέγαμε, παιχνιδιού που θα μας ξεναγήσει σε ένα πρωινό "ειδικό" και πολύ προσωπικό. Δυο μελλόνυμφοι, οι οποίοι πρόκειται να παντρευτούν την επόμενη μέρα και εργάζονται ως κασκαντέρ σε κινηματογραφικές ταινίες θα τα θαλασσώσουν σε μια σημαντική και δύσκολη σκηνή που γυρίζεται στο Παρίσι. Εκείνος που φταίει είναι ο άνδρας και η αποτυχία αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να διαλυθεί η σχέση και να ματαιωθεί ο γάμος. Ομως, η ζωή τα φέρνει έτσι ώστε το ζευγάρι να ξανασμίξει μετά από πολλές κωμικές περιπέτειες. Με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό και την Ράκελ Γουέλς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ