Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ
Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η χτεσινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΙΟΝΙΚΗ, ενώ η διοίκηση της ΟΤΟΕ προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων τραπεζών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων της Ιονικής ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας. Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ιονικής Τράπεζας, η συμμετοχή στην κινητοποίηση έφτασε το απόλυτο 100% και όπως τονίζεται "αυτό αποτελεί προειδοποίηση ότι η σύγκρουση θα είναι "αναπόφευκτη και σκληρή" εάν επιμείνει στο σενάριο ιδιωτικοποίησης και αρνηθεί το διάλογο με τους εργαζόμενους και δε λάβει υπόψη το πόρισμα της "Monitor" και τις θέσεις του συλλόγου".

Στην ομιλία του κατά την κινητοποίηση ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Ιονικής Γ. Μαρκάκης, κατήγγειλε τη διοίκηση για ατολμία και την κυβέρνηση ότι "ρίχνει νερό στο μύλο του διασυρμού της Τράπεζας, ανατροφοδοτώντας τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Ιονικής και προανήγγειλε τη συγκρότηση μετώπου με το σύλλογο της Εμπορικής, την ΟΤΟΕ, τις Ομοσπονδίες των άλλων ΔΕΚΟ και τη ΓΣΕΕ με τα εξής αιτήματα:

  • Τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας.
  • Την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ιονικής Τράπεζας.
  • Το μέλλον των 4.400 εργαζομένων της Ιονικής.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς, σε χτεσινές δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση των τραπεζοϋπαλλήλων στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της Ιονικής και άλλων, ελεγχόμενων από το δημόσιο, τραπεζών. Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει, ότι έχει προκηρυχτεί για την Τρίτη η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ για το συντονισμό της δράσης της με τους συλλόγους υπαλλήλων της Εμπορικής και της Ιονικής, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση των δύο τραπεζών.

Ας σημειωθεί πάντως ότι οι πραγματικές θέσεις των προεδρείων, τόσο της ΟΤΟΕ όσο και των συλλόγων υπαλλήλων των δύο τραπεζών, θα φανούν εμπράκτως στην πορεία των διεργασιών που θα ακολουθήσουν με την κυβέρνηση, η οποία έχει αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση της Ιονικής. Γιατί, δυστυχώς, η παράδοση διδάσκει ότι ενώ στα λόγια και στις διακηρύξεις οι συνδικαλιστικές ηγεσίες φορέων εργαζομένων αντιδρούν, δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εκφραστεί και με έργα η αντίθεσή τους στην υλοποίηση των συγκεκριμένων πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ