Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εαρινά" και άλλα

Το διαχρονικό και υπαρξιακό στην παρουσία και πράξη του ανθρώπου, ανάγκες εκδήλωσης της ψυχικής ροπής προς δράση αντενέργειας, είναι από αυτά που εξηγούν τα κίνητρα για εικαστική έκφραση του Μάριου Βατζιά,όπωςδιατυπώνεται και στα έργα του, που θα εκτεθούν από τις 27 Απρίλη στην γκαλερί "Τιτάνιουμ" (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, "δε λειτουργώ με τη ζωγραφική σαν ένα παίγνιο αισθητικής. Η ζωγραφική έκφραση, η αισθητική του έργου μου, επηρεάζεται από την πίεση της εσωτερικής μου ανάγκης για επικοινωνία με τους άλλους, ζώντας σε καιρούς ιστορικών αναταράξεων και επίμονων κοινωνικών προβλημάτων". Η έκθεση έργων του Μ. Βατζιά θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μάη.

  • Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65), παρουσιάζει μέχρι και τις 30 Απρίλη, τα "Εαρινά",μια έκθεση που έχει θέμα της την άνοιξη. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Κώστας Καρνάβας, Γιώργος Κουλούρης, Νίκος Κουρουνιώτης, Χαράλαμπος Κωστόπουλος και Δημήτρης Λουκόπουλος.
  • Μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο Παρίσι, όπου δημιούργησε το πιο σημαντικό κομμάτι της τέχνης του, ο Απόστολος Δέδες επιστρέφει στην Αθήνα, για να παρουσιάσει μια επιλογή από το ζωγραφικό του έργο. Οι δημιουργίες του φιλοξενούνται μέχρι τις 30 Απρίλη στην γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8). Επίκεντρο της δουλιάς του Απ. Δέδε είναι ο άνθρωπος. Μέσα στις ισορροπημένες συνθέσεις του αποδίδει τις μορφές με απλότητα, με ευαίσθητες και πλούσιες αποχρώσεις και με βαθιά περιγράμματα, που χαρακτηρίζονται από ένα έντονο εξπρεσιονιστικό κλίμα.
  • Εγκαινιάζεται στις 28 Απρίλη στην γκαλερί "3" (Φωκυλίδου 3), έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Γκαραβέλα.Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου, στην οποία παρουσιάζονται 30 πίνακες. Φως και νοσταλγία χαρακτηρίζουν τη δουλιά της Β. Γκαραβέλα. Αποφεύγοντας τη συνειδητή υπερβολή, με απλή παρατήρηση της ζωής, προσπαθεί να μιλήσει για πράγματα που την συγκινούν. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μάη.
  • "Ονειρο-μοναχικότητα" ονομάζεται η έκθεση έργων του Χρήστου Ευσταθίου,που εγκαινιάζεται στις 27 Απρίλη στην γκαλερί "Δημόκριτος" (Δημοκρίτου 24). Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων του, στην οποία μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει το συνδυασμό ευαισθησίας και αρμονικότητας, που αναδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία της φύσης, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως υλικά, πλάθοντας μυθικά τοπία και καταστάσεις παρμένες από την πραγματικότητα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ