Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κενό φορτίου"... επικαλείται ο Σουμάκης

"Ισχύουν άλλες διατάξεις για τα πλοία κενά φορτίου"!Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη στην ερώτηση γιατί δόθηκε άδεια απόπλου στο επιβατηγό πλοίο "Εξπρές Ναϊάς" την περασμένη Κυριακή, ενώ υπήρχε απαγορευτικό. Μάλιστα, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά όχι κενό φορτίου - όπως κατάγγειλε με υπόμνημά της στο ΥΕΝ η ΠΕΜΕΝ - αλλά αφού επιβίβασε φορτηγά και οδηγούς, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος και των επιβατών.

Μάλιστα ο Στ. Σουμάκης ισχυρίστηκε ότι είναι στην "ευθύνη"... του πλοιάρχου όταν υπάρχει απαγορευτικό, αν θα ταξιδέψει το πλοίο κενό φορτίου. Κι αυτό, όταν και ο ίδιος γνωρίζει ότι οι εφοπλιστές ασκούν τεράστιες πιέσεις στα πληρώματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Για την προμήθεια των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος,δήλωσε ότι η Διακομματική Επιτροπή έκανε αποδεκτή την οικονομική αξιολόγηση της επιτροπής, ενώ ο σχετικός φάκελος του διαγωνισμού θα διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον τελικό έλεγχο... Οπως παραδέχτηκε ο Στ. Σουμάκης,από έξι ελικόπτερα που ήταν να προμηθευτεί το ΛΣ, θα πάρει τέσσερα λόγω του υψηλού κόστους.

Για το διαγωνισμό αεροσκαφών,ο οποίος ματαιώθηκε, ο Στ. Σουμάκης ενημέρωσε ότι προσήλθαν μόνο τρεις εταιρίες, από τις οποίες οι δυο δεν προσκόμισαν εγγυητικές επιστολές.

Τέλος, γι' άλλη μια φορά ο υπουργός δήλωσε ότι οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά προχωρούν κανονικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ