Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολλά εκατομμύρια για το ΕΙΕ

Αγνόησε η συντριπτική πλειοψηφία της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας τις σημαντικές και αυξημένες ανάγκες ενίσχυσης των παροχών της προς τους δικαιούχους και τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 225 εκατ. δραχμές επιπλέον, από τα περίπου 440 εκατ. δραχμές που έχει δώσει,το γνωστό για το ρόλο του Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας.

Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο έχει κύρια αποστολή την προώθηση των διαβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης,καθώς και άλλων αντεργατικών μέτρων, έχει χρηματοδοτήσει μελέτες όπως αυτή για την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και δρα σαν "εθνικός συντονιστής" προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Εργατική Εστία είναι υποχρεωμένη από το νόμο να χρηματοδοτεί και το ΕΙΕ με το 2%-3% του προϋπολογισμού της! Η εξάντληση αυτού του ορίου με τη χτεσινή απόφαση του ΔΣ του ΟΕΕ είναι αποτέλεσμα παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που έχουν εκπροσώπους στο ΔΣ της Εργατικής Εστίας. Με την απόφαση αυτή, για την εκτέλεση της οποίας η Εστία θα κάνει υποχρεωτικά περικοπές από άλλους τομείς της δραστηριότητάς της, διαφώνησε ο συνδικαλιστής της ΕΣΑΚ Γ. Σταυρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ