Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Με νέα δυναμική

Αμεσους και συγκεκριμένους στόχους έθεσαν οι ΕΣΑΚίτες του κλάδου μετάλλου, που προχτές το βράδυ πραγματοποίησαν πλατιά σύσκεψη, ενόψει της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της παράταξης. Ετσι, βάζουν "πλώρη" για: Αύξηση της δύναμης και της επιρροής της ΕΣΑΚ στους χώρους δουλιάς, το συντονισμό της δράσης των μεταλλεργατών, την ένταξη στην ΕΣΑΚ όλων των φίλων της παράταξης, τη δημιουργία εργοστασιακών επιτροπών σε χώρους που δεν υπάρχουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν οι θέσεις της παράταξης για τη Συνδιάσκεψη και έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την επίθεση της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος όλων των εργαζομένων και πώς αυτή εκφράζεται στον κλάδο του μετάλλου. Στην εισήγησή του, ο γραμματέας της κλαδικής επιτροπής Δ. Βαλιώτης επισήμανε τα προβλήματα του κλάδου, που εστιάζονται στη συρρίκνωσή του, στην παραβίαση του ωραρίου, στην αύξηση της μερικής απασχόλησης, στην προσπάθεια αποχαρακτηρισμού των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, στην κατάσταση του Επικουρικού Ταμείου, αλλά και στη στάση της ΠΟΕΜ απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα.

Ιδιαίτερο βάρος τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί στους νέους εργαζόμενους, αλλά και στους μαθητές των νυχτερινών σχολείων και των τεχνικών σχολών.

ΕΣΑΚ ιδιωτικών υπαλλήλων

Σε σύσκεψη με θέματα την ανάλυση - συζήτηση των θέσεων για τη συνδιάσκεψη της ΕΣΑΚ - ΔΕ και την εκλογή αντιπροσώπων για την Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της Παράταξης, καλούν η ΕΣΑΚ ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, στην πλατεία Μητροπόλεως).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ