Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Βελτιώνεται η υγεία Μπιρντάλ

ΑΓΚΥΡΑ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.- Βελτιώνεται σταθερά η υγεία του προέδρου της Τουρκικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (TIHD) Ακίν Μπιρντάλ, ο οποίος τραυματίστηκε με έξι σφαίρες σε δολοφονική απόπειρα εναντίον του αυτήν τη βδομάδα.

Οι θεράποντες γιατροί του Μπιρντάλ εκτιμούν ότι ο Τούρκος ακτιβιστής θα μπορέσει να βγει από το νοσοκομείο εντός δύο βδομάδων.

"Είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά πρέπει να πούμε ότι ο κίνδυνος θανάτου έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Θα πρέπει να περιμένουμε τρεις βδομάδες μέχρι να διαπιστώσουμε εάν ο τραυματισμός θα του αφήσει κάτι", είπε ο επικεφαλής των γιατρών.

Πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν "θαύμα" το γεγονός ότι είναι ακόμη ζωντανός ο Μπιρντάλ.

Η Αστυνομία σταμάτησε χτες πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών περίπου εκατό μελών της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που σκόπευαν να καταθέσουν μαύρο στεφάνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Μπιρντάλ.

Στο μεταξύ, στο Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε κοινή πρόταση ψηφίσματος όλων των πολιτικών ομάδων, με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση κατά του Ακίν Μπιρντάλ, ενώ ζητά από τις τουρκικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ