Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παμμακεδονικό συλλαλητήριο

Αγωνιστικά προωθείται ο συντονισμός δράσης των Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας. Πρωτοβουλίες και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και σύσκεψη αύριο για το θέμα αυτό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Παμμακεδονικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Μάη - μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας - πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα της B. Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη.Με την κινητοποίηση αυτή, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αριστοτέλους,οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να αγωνιστούν για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, να μην προχωρήσει καμιάς μορφής ιδιωτικοποίηση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απασχόληση και τη στήριξη των ανέργων, ενώ θα καταγγελθεί και ο "κοινωνικός διάλογος".

Την απόφαση για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου πήραν οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης στη δεύτερη συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στις 8 του Μάη στη Θεσσαλονίκη. Στις συσκέψεις μέχρι τώρα έχουν πάρει μέρος εκπρόσωποι των ΕΚ Γιαννιτσών, Δράμας, Εδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κατερίνης, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Νάουσας, Ξάνθης, Πτολεμαϊδας, Σερρών.Το πλαίσιο που αποφασίστηκε είναι το παρακάτω:

- Υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της κοινωνικής ασφάλισης, των συλλογικών συμβάσεων.

- Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΚΟ.

- Μέτρα για την απασχόληση και τη στήριξη των ανέργων.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες συντονίζουν τη δράση τους για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, του ΟΥΘ, του ΟΑΘ, της ΔΕΘ, της Ιονικής καθώς και άλλων Οργανισμών.

Αύριο Δευτέρα πραγματοποιείται στο ΕΚΘ σύσκεψη εκπροσώπων των παραπάνω Οργανισμών και φορέων, προκειμένου να αποφασιστεί η δημιουργία κοινού μετώπου για την απόκρουση των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης.

"Η σύσκεψη των εργαζομένων των ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και η απεργιακή συγκέντρωση των ΕΚ της Β. Ελλάδας αποτελούν τη συνέχεια των πρωτοβουλιών του ΕΚΘ, που έχουν αναληφθεί κάτω από την πίεση των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρωτοστατεί ώστε οι πρωτοβουλίες αυτές να αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης όλο και περισσότερων εργαζομένων. Η συσπείρωση αυτή θα πρέπει να γίνει σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, με προοπτική τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού μετώπου και παλλαϊκό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής", δηλώνει ο γγ του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης,συμπληρώνοντας ότι μετά και την εξέλιξη στο μέτωπο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,που σφραγίζεται από την απαράδεκτη συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτικών οργανώσεων, επιβάλλεται στις κινητοποιήσεις που θα ξεδιπλωθούν στο επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν αυτή τη στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της ΓΣΕΕ και να οργανώσουν ακόμα καλύτερα τη μάχη για τις κλαδικές συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ