Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ομοβροντία συλλαλητηρίων από σήμερα

Μέσα από κινητοποιήσεις, προωθείται και στεριώνει ο συντονισμός δράσης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων

Αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων, αλλά και στους κήρυκες της ταξικής συνεργασίας και της "εργασιακής ειρήνης", δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της Ανατ. Πελοποννήσου, συμμετέχοντας δυναμικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής. Εργατικά συλλαλητήρια γίνονται σήμερα στις μεγάλες πόλεις της Ανατ. Πελοποννήσου: Την Καλαμάτα,την Κόρινθο,την Τρίπολη και το Αργος.

Τα κυριότερα αιτήματα που θα προβληθούν στα συλλαλητήρια, σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού οργάνου της περιοχής, είναι: Υπεράσπιση των κατακτήσεων στις εργασιακές σχέσεις. Παραμονή των ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο. Αποχώρηση από κάθε μορφής "κοινωνικό διάλογο" είτε για τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε για το ασφαλιστικό, είτε για τις εργασιακές σχέσεις, έτσι ώστε να απομονωθεί η κυβέρνηση και να της αφαιρεθούν η νομιμοποίηση και τα άλλοθι που εξασφαλίζει από τη συνένοχη συμμετοχή. Η διεκδίκηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 35άωρο, 5ήμερο, 7ωρο, με αυξήσεις και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να στηρίξουν τα συλλαλητήρια, δίνοντας έτσι μια μαχητική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα, συντονιζόμενοι από τα κάτω, να πιέσουν την ηγεσία των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων να σταματήσει την ολισθηρή πορεία και να ηγηθεί στην πάλη για την ανατροπή των αντεργατικών επιλογών.

Στο μεταξύ, καθώς προχωρά η οργάνωση των κινητοποιήσεων, εντείνεται η προπαγάνδα και η σπέκουλα των κυβερνητικών μηχανισμών, οι οποίοι επιχειρούν με συσκέψεις, απειλές και εκβιασμούς να σπάσουν τη συσπείρωση των εργαζόμενων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση είναι και η κάθοδος στην περιοχή του γραμματέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλου,ο οποίος προσπάθησε να "πειθαρχήσει" στελέχη της φιλοκυβερνητικής παράταξης.

Αρχή από το Βόλο σήμερα

Από το Βόλο ξεκινούν σήμερα τα παλλαϊκά νομαρχιακά συλλαλητήρια εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που διοργανώνουν μαζικοί φορείς, στα πλαίσια της απόφασης της πανθεσσαλικής σύσκεψης δευτεροβάθμιων και σημαντικών πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας, συνταξιούχων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μάη στη Λάρισα για το συντονισμό του αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Η συγκέντρωση, που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού,το Σωματείο Εργαζομένων στην "Κόκα - Κόλα",η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών,τα σωματεία ΕΤΕ - ΔΕΗ, ΕΔΟΠ - ΔΕΗ,ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων,το Σωματείο Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών,το Συντονιστικό Μαθητικού Αγώνα και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ,γίνεται στις 7.30 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, με αίτημα τη λύση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα του νομού, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη.

Αύριο, τη σκυτάλη του αγώνα παίρνει η Λάρισα με συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 8.30 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου,το οποίο διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα Τρίκαλα με συγκέντρωση που πραγματοποιείταιτην Παρασκευή 22 Μάη, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,την οποία αποφάσισαν σε σύσκεψή τους εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών, της ΕΛΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Πριστηρίων, του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, ενώ συμμετείχαν και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση και στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας,όπως αποφάσισαν σε σύσκεψή τους εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΕΛΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι σε διασπαστική κίνηση προχώρησε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, η οποία, χτες βράδυ, συγκάλεσε άλλη σύσκεψη φορέων και κάλεσε σ' αυτήν και εκπροσώπους της Νομαρχίας, των δημάρχων, του Επιμελητηρίου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ