Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέτρα για την αποφυγή νοθείας στο λάδι

Τη σήμανση των δοχείων συσκευασίας ελαιολάδου αφορά η προσθήκη στη σχετική αγορανομική διάταξη που εξέδωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τα τελευταία κρούσματα νοθείας που είδαν ο φως τη δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη, οι επιχειρήσεις που συσκευάζουν ελαθόλαδο σε λιθογραφημένα λευκοσιδηρά δοχεία είναι υποχρεωμένες να προσκομίζουν στην αρμόδια υπηρεσία Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όπου ανήκει η έδρα της επιχείρησης, τριπλότυπο σχέδιο με όλα τα στοιχεία όπως αυτά θα εκτυπωθούν στα δοχεία.

Κάθε αντίγραφο θεωρείται μετά από κατάθεση εγγράφων που αποδεικνύουν τη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης συσκευασίας και ο αριθμός θεώρησης θα καταχωρείται σε μητρώο επιχειρήσεων συσκευασίας ελαιολάδου που θα τηρείται από την αρμόδια υπηρεσία εμπορίου. Ενα αντίγραφο παραμένει στην υπηρεσία και τα άλλα παραλαμβάνονται από το συσκευαστή, ο οποίος δίνει το ένα στη λευκοσιδηρουργία για τη λιθογράφηση των παραγγελλόμενων δοχείων.

Οι λευκοσιδηρουργίες απαγορεύεται να προβαίνουν σε λιθογραφήσεις παραγγελλόμενων δοχείων εάν δεν τους έχει παραδοθεί το παραστατικό και κάθε παραγγελία θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημο έγγραφο της παραγγέλλουσας εταιρίας. Επάνω στα τιμολόγια θα αναγράφεται ο αριθμός θεώρησης που φέρει το παραστατικό. Σε περίπτωση που βρεθούν κενά λιθογραφημένα δοχεία που δε φέρουν το παραστατικό θα δεσμεύονται. Κάθε δοχείο θα φέρει τη σφραγίδα της κατασκευάστριας λευκοσιδηρουργίας ανάγλυφη ή ανεξίτηλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ