Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ταυτότητα του πάθους

Μην περιμένετε πολλά γι' απόψε το βράδυ. Υπάρχουν κάποιες ταινίες που βλέπονται με ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι πραγματικά σημαντικές δημιουργίες. Ετσι, λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "I. D. Χωρίς ταυτότητα" του Φίλιπ Ντέιβις.

Η ταινία αυτή, που παρουσιάζεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή έχει προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι η πρώτη μεγάλη δημιουργία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη. Παρά τη θεματολογία της που είναι η βία, οι συγκρούσεις στα γήπεδα, η ταινία διαθέτει την ποιότητα που διακρίνει το σύγχρονο αγγλικό κινηματογράφο. Η αστυνομία αναθέτει σε τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά να διεισδύσουν σε μια ομάδα χούλιγκαν του ποδοσφαίρου και να αναγνωρίσουν τους αρχηγούς. Είναι μια προσπάθεια που κάνουν, για να βρουν μια άκρη και να σταματήσουν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο την αιματοχυσία που αμαυρώνει κάθε κυριακή τους αγώνες του ποδοσφαίρου. Με τους: Ρις Ντίντσλεϊ, Κλερ Σκίνερ, Σάσκια Ριβς.

Από το SEVEN X στις 21.15 "Σκηνή δρόμου" του Κινγκ Βίκτορ

Πρόκειται για μια ταινία του 1931 που μας ξεναγεί σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Μανχάταν. Είναι καλοκαίρι, είναι νύχτα και ένας σύζυγος είναι αποφασισμένος να σκοτώσει την άπιστη γυναίκα του. Το σενάριο είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ελμερ Ράις. Παίζουν οι: Σίλβια Σίντεϊ Ουίλιαμ Κόλιερ.

Από την ΕΤ - 3 στις 23.30 "Σοκ" του Ρόμπιν Ντέιβις.

Μια ερωτική - αστυνομική ιστορία με δυο πρωταγωνιστές δυο μυθικές φιγούρες. Τον Αλέν Ντελόν - στα νιάτα του - και την Κατρίν Ντενέβ, που δεν έχει σημασία η ηλικία της, γιατί είναι πάντα όμορφη. Ενας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη λαμπρή... καριέρα του, καταδιώκεται όμως από τους συνεργάτες του και έτσι θα αναζητήσει καταφύγιο. Θα το βρει μαζί με τον έρωτα στη φάρμα μιας μοναχικής γυναίκας.

Από την ΕΤ-3 στη 01.20 "Το ψάρι του πάθους" του Τζον Σέιλς.

Μια ηθοποιός της τηλεόρασης που έμεινε παράλυτη, απομονώνεται σε ένα εξοχικό σπίτι στη Λουιζιάνα. Είναι μια ευαίσθητη, συγκινητική ταινία που προσεγγίζει το θέμα της αποκατάστασης των παραπληγικών, αλλά και τη σχέση, που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δυο γυναίκες, που έχουν διαφορετική παιδεία, χρώμα, ηλικία και που προέρχονται από εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ