Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Να γίνει μνημείο Λαμπράκη η πρώην βάση

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Μάκρης,της Προοδευτικής Ενότητας Πολιτών - Δημοτικής Κίνησης Ν. Μάκρης,της Επιτροπής Γυναικών,της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης ΚΚΕ Ν. Μάκρης και της Επιτροπής Νεολαίας Ν. Μάκρης ξεκινάει προσπάθεια για να δημιουργηθεί μνημείο προς τιμήν του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη μπροστά στο σύμβολο του ιμπεριαλισμού, που θυμίζει η πρώην αμερικανική βάση στην περιοχή.

Σε ανοιχτή έκκλησή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές Κινήσεις, τα κόμματα και τους τοπικούς μαζικούς φορείς που τους καλεί να δραστηριοποιηθούν, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας επισημαίνει:

"Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον ΑΓΩΝΙΣΤΗ - παγκόσμιο σύμβολο της ΕΙΡΗΝΗΣ - τον πρωτοπόρο αθλητή - βουλευτή και λαμπρό επιστήμονα Γρ. Λαμπράκη, καλούμε κάθε δημοκράτη έντιμο άνθρωπο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Το έργο αυτό θα διαπαιδαγωγεί τις νέες γενιές στα ύψιστα ιδανικά της Ειρήνης της κοινωνικής προσφοράς, του αθλητισμού και του αγώνα".

Και η έκκληση συνεχίζει, "το μνημείο αυτό θα είναι απάντηση και αντίσταση στο νέο βάρβαρο και απειλητικό πρόσωπο της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που θέλει τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου και το μοίρασμα των Βαλκανίων, που θέλει να μετατρέψει τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, με τις βάσεις στο Ακτιο και τον Αραξο, με τα πυρηνικά της Σούδας, του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα, του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο κ. ά.".

Επίσης η Επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης της Νέας Μάκρης να αποδοθεί στο δήμο ως χώρος πολλαπλών χρήσεων με την επωνυμία ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ