Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τον Οκτώβρη του 1998 γίνονται σε συνθήκες όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας μας και πρέπει να αναφέρουμε ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, αφού τα λαϊκά προβλήματα συνδέονται στενά με την κυβερνητική πολιτική.

Γίνεται έντονη προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης, να μετατραπεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όργανο εξυπηρέτησης της πολιτικής της και των κομματικών της επιλογών, που αφορούν την προβολή των υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές, όπως της Δαμανάκη και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γεγονός πως στην 4ετία που διανύουμε, εκτός από εξαιρέσεις, τα όργανα της ΤΑ προτίμησαν το δρόμο της προσαρμογής, αντί της αγωνιστικής πορείας για συσπείρωση των δημοτών για την υπεράσπιση του θεσμού της.

Εξαίρεση αποτελούν οι δήμοι και οι νομαρχίες όπου επικεφαλής βρέθηκαν κομμουνιστές και προοδευτικοί άνθρωποι, που, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της εξουσίας, με τους αγώνες τους και τη στήριξη των δημοτών, εφάρμοσαν με συνέπεια τις προγραμματικές τους διακηρύξεις.

Εμείς οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες δεχτήκαμε και δεχόμαστε μεγάλη βοήθεια από δήμους και κοινότητες όπου ηγούνται κομμουνιστές και προοδευτικοί άνθρωποι. Πολλοί εργάζονται ως επιστήμονες, ως τεχνικοί και πολλοί σε βοηθητικές εργασίες.

Οι επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη, όπως αναφέραμε παραπάνω, γίνονται σε περίοδο όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν παύει να είναι ένας αντιπροσωπευτικός θεσμός, με μεγάλη προσφορά στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Αυτήν την ΤΑ καλούμαστε να αναδείξουμε εμείς οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, καθώς και ο κάθε δημοκράτης πολίτης. Και αυτούς τους υποψήφιους που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ πρέπει να ψηφίσουμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΥΤΖΗΣ

Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής

Μακεδονίας - Θράκης της ΠΕΕΠΠ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ