Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματά μας

Η ανεργία μαστίζει πολλές χιλιάδες Ελληνες πολίτες, που μαζί με τους χαμηλόμισθους, υποαπασχολούμενους και συνταξιούχους, έχουν καταλάβει ότι για να επιβιώσουν πρέπει σκληρά ν' αγωνιστούν και μαζικά να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή.

Γι' αυτό και η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους ξυλοδέρνει με τα ΜΑΤ, την Αστυνομία και όλες τις δυνάμεις "καταστολής", ξεχνώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις και πολύ περισσότερο τις προγραμματικές διακηρύξεις της.

Υποσχέθηκαν ότι η πολιτική που "θα" ασκούσαν θα ήταν φιλολαϊκή σοσιαλιστική και θα διατηρούσαν τις κρατικές επιχειρήσεις, θα ψήφιζαν την απλή αναλογική, θα τακτοποιούσαν τις συντάξεις των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων και τα "θα" τέλος δεν είχαν.

Και όμως, μέχρι σήμερα που είναι στην εξουσία δεν έχουν εκπληρώσει ούτε το ένα τρίτο των υποσχέσεων που έδωσαν. Μια πτυχή των υποσχέσεων αφορά και τους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί πλήρως ηθικά και υλικά. Οι δε πολιτικοί πρόσφυγες από τη Ρουμανία αργοπεθαίνουν με την εγκληματική αδιαφορία των υπεύθυνων που τους υποσχέθηκαν συντάξεις, τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει.

Επίσης, αδικαίωτοι και μη επαναπατρισθέντες είναι οι χιλιάδες σλαβόφωνοι, οι οποίοι όσο ζούσαν στην Ελλάδα πήγαιναν στο στρατό, πολέμησαν στην Αλβανία, πήραν μέρος στον ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, εντάχθηκαν στο ΔΣΕ και γι' αυτό έγιναν μη Ελληνες και τους απαγορεύεται να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Την κυβέρνηση Σημίτη δεν την ενδιαφέρει καθόλου τι ζητά ο λαός, αρκεί να εκπληρώνονται οι εντολές των Βρυξελλών. Ομως, ας νομίζουν ότι θα ξεγελάνε και θα κοροϊδεύουν τον δεινοπαθή λαό με τα ψέματα και τα αμέτρητα "θα", αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστούν τελείως τα ψέματά τους.

ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ

Κατερίνη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ