Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Εξασφάλισε 4άδα η Χίος

Η νίκη - μαμούθ του Ολυμπιακού, η απρόσμενη ισοπαλία που παραχώρησαν τα Χανιά στον Εθνικό, αλλά κυρίως η νίκη της Χίου στη Γλυφάδα, ήταν τα κύρια στοιχεία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πόλο της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν εκπληκτική νίκη 19 - 3 σε βάρος της Χαλκίδας και οδηγούν την κούρσα τρεις βαθμούς μπροστά από τη Βουλιαγμένη που επίσης σημείωσε άνετη νίκη σε βάρος του άμοιρου Πανιώνιου με 19 - 6. Ελαφρυντικό για τη βαριά ήττα των Ευβοέων είναι η απουσία του τραυματία Φ. Καϊάφα και η ασθένεια του Κρις Χάμπερτ, που ταλαιπωρείται από ίωση και έπεσε στην πισίνα από ανάγκη.

Πάντως, η έκπληξη έγινε στα Χανιά αφού ο σχεδόν... διαλυμένος Εθνικός λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη. Μόλις 41 πριν από το τέλος ο Σπύρος Βλοντάκης ισοφάρισε για τους Κρητικούς 13 - 13!

Οι Χιώτες με τη νίκη που πέτυχαν στη Γλυφάδα εξασφάλισαν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα που θα τους δώσει πλεονέκτημα έδρας για την πρώτη φάση των πλέι - οφ, και πήραν έτσι προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στα άλλα ματς είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Γλυφάδα - Χίος 7 - 9, Κέρκυρα - Πάτρα 8 - 9, Ηλυσιακός - ΟΦΘ 12 - 9. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 34, Βουλιαγμένη 31, Χίος 26, Χανιά 25, Πάτρα 23, Χαλκίδα 22, Γλυφάδα 19, Ηλυσιακός 18, Εθνικός 12, ΟΦΘ 9, Κέρκυρα 7, Πανιώνιος 0. Σημ. Ολυμπιακός και Γλυφάδα έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ