Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 65
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Ψάξτε αλλού για κομπάρσους"

Παρωδία η χθεσινή εκδίκαση της αγωγής της Ιονικής κατά της ΓΣΕΕ και του απεργιακού δικαιώματος. Αρνήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο η Συνομοσπονδία

"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"! Κάπως έτσι ήταν η εκδίκαση της αγωγής της Ιονικής Τράπεζας - με την οποία ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στην Τράπεζα - χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, αφού από την πλευρά της η ΓΣΕΕ αποφάσισε να μη νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της σ' αυτή τη δίκη την ποινικοποίηση των αγώνων και έτσι η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την εξέταση ενός μόνο μάρτυρα της Ιονικής Τράπεζας...

Την ποινικοποίηση καταδικάζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καθώς και "τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που στοχεύει με τέτοιους τρόπους να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργατοϋπαλλήλων και να υλοποιήσει την πολιτική της σε βάρος τους".

Σχετικά με την εκδίκαση της αγωγής και την απουσία της ΓΣΕΕ από τη διαδικασία, σημειώνεται: "Επειδή το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ήταν, είναι και θα είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, αντίθετο στην περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ με την παρουσία του την "εκδίκαση" της αγωγής. Σε προσχεδιασμένα κυβερνητικά σενάρια, ας ψάξει αλλού η κυβέρνηση για κομπάρσους".

Η ΓΣΕΕ απαιτούσε - με την ανακοίνωσή της - έστω και την τελευταία στιγμή να αποσυρθεί η αγωγή και να μην εκδικαστεί, ενώ καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει: "Σε κάθε περίπτωση, η εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα δε θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Θα συνεχίσουν τον αγώνα και τις προσπάθειές τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι επικίνδυνες πρακτικές του αυταρχισμού θα αντιμετωπιστούν από το συνδικαλιστικό κίνημα".

- Νέα σύσκεψη με θέμα την Ιονική Τράπεζα πραγματοποιείται σήμερα, στις 10 πμ, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με συμμετοχή υπουργών και κομματικών παραγόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας Γ. Παπαντωνίου και Μ. Παπαϊωάννου αντίστοιχα, ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας,οι Α. Μανίκας και Θ. Τσουκάτος από την πλευρά του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι Κ. Γεωργουτσάκος και Χ. Σταματόπουλος, πρόεδρος και διοικητής της Εμπορικής και Ιονικής αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ