Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 78
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Στη σκιά των "ναρκο-βαρόνων"

Υπό την πίεση των συμφερόντων που έχουν και στο ποδόσφαιρο τα καρτέλ κοκαϊνης, τη θλιβερή ανάμνηση της δολοφονίας Εσκομπάρ και το δύσκολο πρόγραμμα που, σε συνδυασμό με τις θεωρητικά περιορισμένες δυνατότητες, δεν αφήνει πολλές ελπίδες, θα παραταχθεί η Κολομβία. Οι 16 από τους 22 παίχτες ήταν και στο Μουντιάλ στις ΗΠΑ. Τώρα όμως δε χαρακτηρίζεται φαβορί, όπως τότε, αλλά μεγάλο ερωτηματικό.

Το βέβαιο είναι πως το άγχος, η πίεση και η πολύπλευρη παρέμβαση παραμένουν ίδια, αν όχι μεγαλύτερα. Οι "βαρόνοι" των ναρκωτικών δεν έχουν αλώσει μόνο το συλλογικό ποδόσφαιρο αλλά και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες. Η γίνεται το δικό τους ή εκδικούνται. Ο προπονητής δέχτηκε απειλές για τη ζωή του επειδή επέλεξε τον Αριστιθάμπαλ. Ετσι μετά το πέρας της διοργάνωσης αποχωρεί...

Η ταυτότητά της

Καρέ εμφανίσεων σε τελική φάση για την Κολομβία ('62, '90, '94, '98). Σε 10 αγώνες έχει 2 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 6 ήττες με 13 - 20 γκολ. Στη Γαλλία θα βρεθεί ως τρίτη του νοτιοαμερικανικού ομίλου, όπου σε 16 παιχνίδια μέτρησε 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με 23 - 15 γκολ. Φιναλίστ στο ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ το '75 και τρίτη το '93 και '95. Στην ομοσπονδία (Φεντερασιόν Κολομπιάνα ντε Φουτμπόλ) είναι εγγεγραμμένοι 406.280 παίχτες. Χρώματά της: κίτρινο, μπλε, κόκκινο. Στην παγκόσμια κατάταξη από τις 20/5 είναι 10η.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ