Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αστρολογία και Μακεδονία

Δυο αξιόλογα ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστούν από τα κρατικά κανάλια σήμερα. Από τη ΝΕΤ στις 10.00 "Αστρολογία: μια πανάρχαια ιστορία", που θα μας οδηγήσει στην ιστορία της αστρολογίας από τη Λίθινη Εποχή έως σήμερα και θα μας ξεναγήσει στο μαγευτικό έναστρο ουρανό, όπου αιώνες οι άνθρωποι ατενίζουν με δέος τις ξάστερες νύχτες, προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις για το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

Και από την ΕΤ-3 στις 21.00 "Ιστορία των Μακεδόνων" στην τρίτη σημερινή εκπομπή θα μας δώσει σήμερα στοιχεία από την "Αμφίπολη": Η στρατηγική θέση της πόλης, ο έλεγχος που είχε πάνω στις χρυσοφόρες περιοχές του Παγγαίου, όσο και του πλωτού κατά την αρχαιότητα τμήματος του Στρυμόνα. Ακόμη θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τις τοιχογραφίες, τα ψηφιδωτά, τα ερείπια των οχυρωματικών περιβόλων, τα ιερά, την οικιστική αρχιτεκτονική και τους μακεδονικούς τάφους στο χώρο της Νεκρούπολης.

Αύριο, Κυριακή από τη ΝΕΤ στις 13.00 θα δούμε το ντοκιμαντέρ του BBC "Σρι Λάνκα: η χώρα των πιθήκων".Θα πάμε στη Σρι Λάνκα έτσι χωρίς να μετακινηθούμε από τη θέση μας και θα γνωρίσουμε την πιο ανυπότακτη συμμορία πιθήκων στον κόσμο που ζει στην ερειπωμένη πόλη Πολονάρουα, στην πιο όμορφη περιοχή της ζούγκλας. Εκεί, οι πίθηκοι δε ζουν ειρηνικά και γραφικά όπως μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα. Οι πίθηκοι της Σρι Λάνκα, είναι μηχανορράφοι, είναι κατεργάρηδες που ποτέ δε χάνουν την ευκαιρία αν εκμεταλλευτούν τον πίθηκο μια άλλης φυλής... Συμβαίνουν και στους πιθήκους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ