Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την παρακρατική επίθεση

Βγήκε χτες από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ο σοβαρά τραυματισμένος φοιτητής, Δημ. Κουσουρής

Βγήκε χτες το απόγευμα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας, όπως ανακοίνωναν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Κέντρου, ο φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής, ο οποίος την περασμένη Τρίτη το απόγευμα δέχτηκε επίθεση από ομάδα δολοφόνων μαζί με τον φοιτητή Ηλ. Φωτιάδη και τον αδιόριστο καθηγητή Γ. Καραμπατσόλη που τραυματίστηκαν ελαφρότερα. Τη δολοφονική επίθεση καταδικάζουν πανεπιστημιακοί και άλλοι εκπαιδευτικοί και εργατικοί φορείς που καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το κλίμα αυταρχισμού που καλλιέργησε και για τη δράση διαφόρων φασιστικών ομάδων.

Κλειστό είναι σήμερα, όπως και χτες το Πανεπιστήμιο Αθήνας.Η Σύγκλητος που συνεδρίασε εκτάκτως εκφράζει την αγανάκτηση για το αποτρόπαιο γεγονός και πήρε την παραπάνω απόφαση "που έχει συμβολικό χαρακτήρα, επειδή πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό προασπίζει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες". Κλειστό είναι χτες και σήμερα και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με ευθύνη του συλλόγου φοιτητών και τη συμπαράσταση του συλλόγου διδασκόντων.

  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου του ΕΜΠ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον τραυματισμένο φοιτητή και "επιρρίπτει ακέραια την ευθύνη στην αστυνομία και την κυβέρνηση, η οποία έδειξε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο σε κάθε διεκδίκηση των εργαζόμενων και των πολιτών".
  • Το ΔΣ της ΔΟΕ τονίζει ότι "εκείνο που επιβάλλεται είναι να ξεκινήσουν άμεσα από τους αρμόδιους, οι διαδικασίες, προκειμένου να διαλευκανθούν τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους των γεγονότων".
  • Η Ομοσπονδία Γονέων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας καταδικάζει τις προβοκατόρικες επιθέσεις ενώ σημειώνει ότι καθώς "ξεκαθαρίζει το τοπίο από την ομίχλη των δακρυγόνων η "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" αποκτά μορφή και περιεχόμενο".

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι "το ψυχρό δολοφονικό χτύπημα πρέπει να αφυπνίσει όλους τους παράγοντες, τους εργαζόμενους, τους πολίτες".

  • Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων,επισημαίνει τη μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης την οποία καλεί "να αφήσει αμέσως την κάλπικη ανησυχία της, για την ύπαρξη και δράση των φασιστικών στοιχείων". Καλεί επίσης τους οικοδόμους και όλη την εργατική τάξη, να δυναμώσουν την αντίστασή τους, ενάντια στην αντεργατική πολιτική, να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους, να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και να δημιουργήσουν το μέτωπο αντίστασης των αντιμονοπωλιακών - αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
  • Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση έχει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία αναγορεύοντας τους απεργούς και τους συμπαραστάτες σ' αυτούς σε "εχθρό λαό", άναψε το πράσινο φως στα λογής - λογής φασιστοειδή εντός και εκτός των κρατικών μηχανισμών, να αναγορευτούν σε Ηρακλείδες "μιας δημοκρατίας παπαδοπουλικού τύπου".
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) τονίζει ότι "το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, θα μπει φραγμός στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Με τον αγώνα του, θα ξηλώσει και θα αχρηστεύσει τον παρακρατικό μηχανισμό που εκτρέφει στους κόλπους της. Θα αποκρούσει και θα ανατρέψει, τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ