Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Εδρασαν και πάλι οι "γνωστοί - άγνωστοι"

Παρά τη δράση των "γνωστών - αγνώστων", που έστησαν και χτες σκηνικό συγκρούσεων με τα ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε το χτεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της δολοφονικής επίθεσης στους φοιτητές Δ. Κουσουρή και Η. Φωτιάδη και στον αδιόριστο εκπαιδευτικό Γ. Καραμπατσιόλη,που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και η λεγόμενη "συντονιστική επιτροπή κατά των εξετάσεων του ΑΣΕΠ".

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά τις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Στις 7.40 μ.μ. μικρή ομάδα κουκουλοφόρων και κρανοφόρων πυρπόλησε περιπολικό της ΕΛ. ΑΣ., στη συμβολή της Πατησίων με την οδό Χαλκοκονδύλη, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα ένας αστυνομικός. Παρά τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε ομάδα αστυνομικών στην οδό Κάνιγγος και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια, καίγοντας αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού στην οδό Ακαδημίας. Με αυτή την αφορμή τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο της πλατείας σε μικρή απόσταση από τους διαδηλωτές. Γύρω στις 8 το βράδυ οι "γνωστοί - άγνωστοι" - και την ώρα που μιλούσε στους συγκεντρωμένους το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Γ. Καλομοίρης - επιτέθηκαν με μολότοφ στα ΜΑΤ, παρά τις προσπάθειες των συγκεντρωμένων να τους αποτρέψουν από την προβοκατόρικη δράση τους. Οι διαδηλωτές με το σύνθημα "Ο Κουσουρής είμαστε εμείς", αλλά και με συνθήματα ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία και ενάντια στην κυβέρνηση, πραγματοποίησαν την πορεία μέχρι τη Βουλή και διαλύθηκαν στα Προπύλαια.

Ομως, σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της Αστυνομίας και τη σκοπιμότητα των λεγόμενων μέτρων τάξης προκαλεί η στάση που επέδειξε μια διμοιρία των ΜΑΤ στη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων. Η παθητική στάση με την οποία αντιμετώπισαν την επίθεση μια χούφτας κρανοφόρων νεαρών που αποκόπηκαν από τη συγκέντρωση και πέταξε εναντίον της μολότοφ, αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουν εντολές να μην επεμβαίνουν, για να δρουν ανενόχλητοι οι "γνωστοί - άγνωστοι"!

Αμέσως μετά συνελήφθη ο 25χρονος φοιτητής της ΣΕΛΕΤΕ Κ. Ι. Μικροπέτρου,που θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Από τη μανία των "γνωστών - αγνώστων" δε γλίτωσε ούτε ένας αστυνομικός της Τροχαίας, ο αρχιφύλακας Ηλίας Αθανασόπουλος 45 χρονών, ο οποίος έπαθε εγκαύματα στην πλάτη, όταν δέχτηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ, ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και Χαλκοκονδύλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ