Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά σωματείο στη ΒΙΟΜΑΓΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοίκησης, επαναδραστηριοποιείται το σωματείο εργαζομένων στη μεταλλευτική επιχείρηση Λευκολίθου της Βοριοκεντρικής Εύβοιας "ΒΙΟΜΑΓΝ" (συγκρότημα πρώην Σκαλιστήρη) δύο περίπου χρόνια από την εκποίησή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στον ιδιοκτήτη των μεταλλείων λιγνίτη στη Β. Ελλάδα, Κ. Βαρβούτη. Ετσι οι εργαζόμενοι κατακτάνε και πάλι συνδικαλιστική εκπροσώπηση, εφτά περίπου χρόνια μετά το κλείσιμο των μεταλλείων.

Αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση εργάζονται 200 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 200 με δίμηνες συμβάσεις. Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 93 εργαζόμενοι (εκ των 120 εγγεγραμμένων) και εκλέχτηκε 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο και δύο εκπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

  • Απολύθηκαν παράνομα δύο εργαζόμενοι από την κονσερβοποιία "ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ - Σουλιώτης και Σία" στα Ψαχνά, επειδή θεωρήθηκαν πρωτοστάτες στην ίδρυση σωματείου που θα προστατέψει τα δικαιώματα των 150 εργαζομένων από τις αυθαιρεσίες του εργοδότη, ο οποίος παρότι έχει κατατεθεί η αίτηση με τις υπογραφές για την αναγνώριση του σωματείου από το Πρωτοδικείο, προχώρησε σε απολύσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ