Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλεί ο υπουργός Εργασίας

Καταγγελία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για τα όσα ψευδέστατα ισχυρίστηκε, μιλώντας προχτές στη θεσσαλική πρωτεύουσα ο Μ. Παπαϊωάννου

Σε εμπαιγμό σε βάρος των ανέργων και των εργαζομένων της περιοχής της Λάρισας,επιδόθηκε ο υπουργός Εργασίας,Μ. Παπαϊωάννου,του οποίου η παρουσία στη θεσσαλική πρωτεύουσα την Κυριακή... συμπλήρωσε τη φιέστα που οργάνωσαν στην περιοχή το υπουργείο, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά την παράδοση εργατικών κατοικιών! Ο υπουργός έσπευσε στην περιοχή για να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιό του, που τινάζει στον αέρα κάθε εργασιακό δικαίωμα, δηλώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν ανατρέπει το 8ωρο! Υποσχέθηκε δε... χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης για τους νέους και τους ανέργους της Λάρισας, όταν στους απολυμένους από το εργοστάσιο ΡΟΚΑ, έρχονται να προστεθούν οι απολυμένοι από δεκάδες βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά! Δεν παρέλειψε να πετάξει και το "κόκαλο" των προγραμμάτων κατάρτισης!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ,σε δελτίο Τύπου, σημειώνει ότι αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός της "εργοδοσίας" - όπως τον χαρακτηρίζει - προς τους ανέργους και τους εργαζόμενους της Λάρισας και επισημαίνει: "Ψευδέστατα, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν ανατρέπεται το 8ωρο με το αντεργατικότατο νομοσχέδιο με το οποίο ανατρέπονται σε βάρος των εργαζομένων οι βασικές εργασιακές σχέσεις". Οσον αφορά τις υποσχέσεις του υπουργού για τη δημιουργία... χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή σημειώνει: "Δεν είπε όμως τίποτα για τους χιλιάδες ανέργους, που δημιούργησε και δημιουργεί με την πολιτική της η κυβέρνηση, τόσο στο νομό όσο και γενικότερα. Εδώ δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να σώσουν τις υπάρχουσες θέσεις απασχόλησης, συρρικνώνουν συνειδητά ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους (κλωστοϋφαντουργία, ιματισμός, δέρμα κλπ), ξεκληρίζουν συστηματικά τη μικρομεσαία αγροτιά και τους μικροεπαγγελματίες, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία στους μεγαλοκαπιταλιστές με ταυτόχρονες απολύσεις, δε γίνεται καμία αξιόλογη παραγωγική επένδυση, και μιλάνε για νέες θέσεις εργασίας!". Σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης στο δελτίο Τύπου σημειώνεται: "Μίλησε για προγράμματα κατάρτισης, δεν είπε όμως ποιοι ωφελήθηκαν οικονομικά απ' αυτά και πόσοι από τους παρακολουθήσαντες τα διάφορα σεμινάρια και προγράμματα βρήκαν εργασία και πού".

Η Νομαρχιακή Επιτροπή υπογραμμίζει επίσης ότι και ο ντόρος που δημιουργεί η κυβέρνηση με την παράδοση εργατικών κατοικιών αποτελεί "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα", αφού πρόκειται για τις εισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων στον ΟΕΚ και καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενωμένοι για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και να στείλουν με την ψήφο τους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης, υπερψηφίζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ