Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικός λόγος

Από τα Γιάννενα ξεκινά τη μεγάλη φετινή του περιοδεία το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Σήμερα (9.30μμ) στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ θα παρουσιάσει την κωμωδία του Γιώργου Θεοτοκά "Το παιχνίδι της τρέλλας και της φρονιμάδας".Το έργο, γραμμένο το 1947, παίρνει αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι "Του Μαυριανού και της αδελφής του" και δίνει την ευκαιρία στο συγγραφέα να μιλήσει για τη σχέση του Ελληνα με τον πολιτισμό και την ιστορία του. Σκηνοθεσία Νίκος Χατζηπαππάς,σκηνικά - κοστούμια Γιώργος Ασημακόπουλος,μουσική Γιώργος Μπουντουβής,χορογραφίες Κατερίνα Μήτσιου.Παίζουν: Μιχάλης Μπίζιος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Θανάσης Σκαρλίγκος, Βασίλης Σιάφης, Κώστας Γαλανάκης, Φίλιππος Σοφιανός κ. ά. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε χωριά των Νομών Ιωαννίνων, Αρτας και σε δήμους της Ηπείρου, ενώ στις 19 Αυγούστου "Το παιχνίδι της τρέλλας και της φρονιμάδας" θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο.

  • Μετά την πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας παρουσιάζει τις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και το Σάββατο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Η παράσταση ανεβαίνει σε ελεύθερη απόδοση Ανδρέα Βουτσινά, Ελένης Τριανταφυλλάκη - Πήττα,σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά,σκηνικά - κοστούμια Τίτις Κυριακίδου,μουσική απόδοση χορικών Βασίλη Δημητρίου,χορογραφίες Ερσης Πήττα και μουσική διδασκαλία Αίγλης Χαβά - Βάγια.
  • Αύριο, την Παρασκευή και την Κυριακή (9μμ) στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα), θα παρουσιαστούν "Οι Ρήτορες" του Χριστόφορου Χριστοφή,σε μορφή δραματοποιημένου αναλογίου. Παίζουν οι: Ολγα Τουρνάκη, Χρήστος Τσάγκας, Παναγιώτης Ζαγανιάρης,σε σκηνοθετική επιμέλεια του συγγραφέα, μουσική επένδυση Χρήστου Παπαγεωργίου,σκηνική επέμβαση Ηλία Λεδάκη και φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ