Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα πουλιά και το υγρό στοιχείο

"Το υγρό στοιχείο",η ενδιαφέρουσα εκπομπή της ΝΕΤ, συνεχίζεται με την 3η ταινία - ντοκιμαντέρ, που ονομάζεται Κερκίνη.Εδώ, θα μας μιλήσει για τα δικαιώματα της φύσης, που τα διεκδικεί και αντεκδικεί με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, που τις περισσότερες φορές στρέφονται εναντίον της. Αυτό είναι και το κεντρικό πεδίο αναφοράς, που βασίζεται στη δημιουργία ενός σημαντικού υδροβιότοπου σε μια τεχνική λίμνη. Η κάμερα κατέγραψε και τη συγκλονιστική καταστροφή μιας ολόκληρης αποικίας σπάνιων ερωδιών από το ασυνείδητο και χωρίς φραγμούς κυνήγι τους κέρδους. Σενάριο: Ανδρέας Παπαστεφάνου, Νίκος Σταθογιαννόπουλος. Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος. Σκηνοθεσία: Αγγελος Παπαστεφάνου.

Και στις 17.00 πάλι από τη ΝΕΤ "Τα πουλιά πετούν πάνω από τη Νέα Υόρκη".Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ του ΒΒC, που θα μας μεταφέρει στην πόλη, που μπορεί κανείς να βρει τα πιο πολλά και διαφορετικά πράγματα. Πλαγιές με βαθιά φαράγγια, έρημους και βάλτους, περιποιημένα πάρκα και υπόγεια νερά, ακτές και ωκεανοί, συνυπάρχουν, ειρηνικά ή μη, στη Νέα Υόρκη σε μια πόλη σχεδόν φουτουριστική, στην οποία τα πιο άγρια θηρία μετατρέπονται σε κατοικίδια και τα ...κατοικίδια σε άγρια θηρία.

Από την ΕΤ-1 στις 19.30 θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ "Ζωοτρόπιο".Στη σημερινή εκπομπή θα γνωρίσουμε μια από τις αρχαιότερες και πρωτόγονου τύπου κυνηγητικές φυλές σκύλων, τον Κρητικό Ιχνηλάτη, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Θα παρουσιαστεί επίσης ένας από τους λίγους, δυστυχώς, δήμους, που έχει πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και ένα πρότυπο καταφύγιο για αδέσποτα ζώα στην Κρήτη που έχει ανάγκη από υποστήριξη. Ακόμη, ένας έμπειρος εκτροφέας και εκπαιδευτής μιλά για τη σχέση μας με τα ζώα και τη σωστή συμβίωσή μαζί τους. Παρουσίαση: Μιρέλλα Σκλαβούνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ