Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Καταγγελίες για διαφθορά και κακοδιαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Για διαφθορά και κακοδιαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, κατηγόρησε το, εντεταλμένο για το Σουδάν, ανθρωπιστικό γραφείο του ΟΗΕ στην Κένυα, ο εκπρόσωπος του Σουδανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Παγκάν Αμούμ. Οι καταγγελίες του εκπροσώπου των ανταρτών ήρθαν σε μια στιγμή που το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφής των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε νέα έκκληση για επείγουσα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο Σουδάν τραγική από άποψη έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων.

"Οι δωρητές θα έπρεπε να ελέγξουν καλύτερα τη δομή και τη λειτουργία της αποστολής "Επιχείρηση Γραμμή Ζωής στο Σουδάν", για να καταλάβουν γιατί η, μέχρι σήμερα, αποστολή μεγάλου μεγέθους ανθρωπιστικής βοήθειας δεν έχει καταφέρει να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα", δήλωσε κατηγορηματικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Παγκάν Αμούμ, υποστηρίζοντας ότι, υπό τη σκέπη του ΟΗΕ, η συγκεκριμένη "ανθρωπιστική επιχείρηση", στην οποία συμμετέχουν και ιδιωτικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, χαρακτηρίζεται από γραφειοκρατία, από κακοδιαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για το Σουδάν και από διαφθορά των υπαλλήλων της.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες αυτές, αν και είναι γεγονός ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφής, που εδράζει στη Ρώμη, έχει, επανειλημμένως, συγκεντρώσει, μετά από εκκλήσεις, μεγάλες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας, οι οποίες, όπως οι εκπρόσωποί του έχουν παραδεχτεί, ουδέποτε έφθασαν στον προορισμό τους. Μόλις, χτες, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφής έκανε νέα σχετική έκκληση. Επιφυλακτική για τα τεκταινόμενα στην ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στην περιοχή εμφανίστηκε και η Κάρολ Μπέλαμι, επικεφαλής του Ταμείου Παιδιών του ΟΗΕ, η οποία παραδέχτηκε ότι παρατηρείται μια άναρχη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά απέφυγε να προχωρήσει σε εκτιμήσεις των αιτίων που προκαλούν αυτά τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ