Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΓΙΩΛΗ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το έσβησαν και από τις εξαγγελίες!

- Με ποιο επιχείρημα, έπειτα από εξαγγελίες και δεσμεύσεις σχεδόν είκοσι χρόνων, ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, απέρριψε πρόσφατα την κατασκευή νέου σύγχρονου νοσοκομείου στο Αγρίνιο;

- Το κύριο ...επιχείρημα της κυβέρνησης είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Αγρινίου, ότι "δεν μπορούμε να σπαταλάμε χρήματα"! Ομως, η ανέγερση νέου νοσοκομείου είναι έργο απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών και τη βελτίωση των συνθηκών παροχής υγείας και περίθαλψης των εργαζομένων και του λαού της περιοχής και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δεν είναι έργο "βιτρίνας". Αυτή η αναγκαιότητα αναγνωριζόταν πάντα από τις κυβερνήσεις και κατ' επανάληψη έχουν εξαγγείλει την ανέγερσή του, χρησιμοποιώντας το σαν προεκλογικό χαρτί. Ομως πάντα με το πρόσχημα ότι δεν είχαν λεφτά, το ανέλαβαν για το μέλλον, μέχρι που έφτασε σήμερα ο υπουργός Υγείας να το αποκλείει τελείως!

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται βρίσκεται το παλιό νοσοκομείο; Ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής;

- Το παλιό νοσοκομείο, δυναμικότητας 120 κρεβατιών, παρά τις βελτιώσεις και προσθήκες που έγιναν, δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες όχι μόνο σε κρεβάτια, αλλά και σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Εκτός αυτών, το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης δυσκολεύει την πρόσβαση στο νοσοκομείο. Ακόμα και αν γίνουν κάποιες επεκτάσεις, όπως ακούγεται, σε καμία περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα. Ούτε και το νέο νοσοκομείο του Μεσολογγίου με τα 100 κρεβάτια και τις περιορισμένες δυνατότητες μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, αφού απλώς σ' αυτό θα μεταφερθούν οι λειτουργίες του παλιού νοσοκομείου. Η περιοχή και ο νομός έχουν ανάγκη από μεγάλο σύγχρονο νοσοκομείο 350 κρεβατιών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρη κάλυψη σε ιατρικό, βοηθητικό προσωπικό και με εύκολη πρόσβαση. Ολα τα άλλα θα είναι μέτρα - μπαλώματα.

- Ποια είναι η στάση των φορέων της περιοχής και πώς θα διεκδικήσετε την κατασκευή του νοσοκομείου;

- Η κατασκευή νέου νοσοκομείου είναι χρόνιο αίτημα των φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του ίδιου του προέδρου και του ΔΣ του υπάρχοντος νοσοκομείου. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι με την ουσιαστική επιμονή του Ιατρικού Συλλόγου του Αγρινίου του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, των Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η απαίτηση για την κατασκευή του παραμένει πάντα στην επικαιρότητα. Ομως ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαϊνας και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Σώκος, ενώ στα λόγια συμφωνούν, στην πράξη ακολουθούν και εφαρμόζουν την ταχτική της κυβέρνησης όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Γι' αυτό στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα πρέπει να πάρουν από τους εργαζόμενους την κατάλληλη απάντηση. Τη στιγμή που εξαγγέλλονται νέα νοσοκομεία σε μικρότερους σε πληθυσμό νομούς, δεν μπορεί ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας να μένει με δύο μεγάλα Κέντρα Υγείας, όπως στην ουσία λειτουργούν τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Χρειάζεται η διεκδίκηση για νέο νοσοκομείο στο Αγρίνιο να ενταθεί από όλα τα κοινωνικά στρώματα του νομού. Χρειάζεται να ανατρέψουμε τη λογική και την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης του "δεν έχουμε χρήματα", που περικόβουν τις δαπάνες για την υγεία και την περίθαλψη.

Στ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ