Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρίνεται σήμερα η τύχη της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας

Το μεσημέρι θα ανοίξουν και θα γνωστοποιηθούν οι προσφορές των υποψήφιων αγοραστών

Κρίσιμη μέρα για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδας η σημερινή, αφού μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις προσφορές τους για την εξαγορά του 51% των μετοχών της τράπεζας, που σήμερα κατέχει η μητρική της Αγροτική Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι υποψήφιοι "μνηστήρες" φέρονται να είναι η Τράπεζα Αττικής, η Γενική Τράπεζα, η Εγνατία και η Ασπίς, δεδομένου ότι αυτές έχουν παραλάβει το σχετικό ενημερωτικό φάκελο για την τράπεζα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στην προκήρυξη δεν ορίζεται ελάχιστο τίμημα, αλλά τα προσφερόμενα κεφάλαια θα πρέπει να καταβληθούν εξ ολοκλήρου σε μετρητά κατά τη συντέλεση της μεταβίβασης. Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης της ΑΤΕ και από τους συμβούλους πώλησης και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Σύμβουλοι για τη διαδικασία πώλησης έχουν οριστεί η ABN - AMRO και "Deloitte & Touche".

Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση κερδών εμφάνισε κατά το πρώτο εξάμηνο του 1998 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 1997 η Τράπεζα Αττικής, η οποία αναμένεται να είναι και η μία από τις τράπεζες που θα υποβάλουν προσφορά σήμερα για την εξαγορά της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας (ΤΚΕ). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χτες η Τράπεζα Αττικής:

Τα κέρδη (προ φόρων) το α εξάμηνο 1998 ανήλθαν σε 1.743,2 εκατ. δρχ. έναντι 508,6 εκατ. δρχ. το αντίστοιχο διάστημα του 1997, σημειώνοντας αύξηση κατά 243%!

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αύξηση των κερδών οφείλεται, στο μεγαλύτερο μέρος, στην αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της τράπεζας, από την ωρίμανση του δικτύου που αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τη μεγάλη αύξηση των χορηγήσεων και την αναλογική μείωση του λειτουργικού κόστους. Επισημαίνεται ότι τα κέρδη του δικτύου της τράπεζας ανήλθαν σε 1.020 εκατ. δρχ. και ήταν αυξημένα κατά 250% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ