Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΩΣΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 74 - 82 (68 - 68)

ΡΩΣΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 74 - 82 (68 - 68) Συγκλονιστική αναμέτρηση

Η ιστορία των αναμετρήσεων ΕΣΣΔ - ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έκλεισε το 1990 στο Πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ρώσοι και Σέρβοι ως βασικοί κληρονόμοι των δύο κορυφαίων μπασκετικών δυνάμεων, συναντήθηκαν χτες για πρώτη φορά. Το συμπέρασμα είναι ότι παραμένουν το ίδιο δυνατές. Συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, έστω κι αν το μεταξύ τους τζάμπολ έγινε χτες παρουσία μερικών εκατοντάδων θεατών. Οι Ελληνες σνόμπαραν το καλύτερο ίσως παιχνίδι της προκριματικής φάσης.

Η πρώτη σελίδα της νεότερης μπασκετικής ιστορίας των δύο ομάδων, έγραψε Γιουγκοσλαβία 82 - Ρωσία 74. Καλύτεροι οι "πλάβι" στην εκπνοή, εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά φάουλ και λάθη των παικτών του Μπέλοφ και πήραν τη νίκη στην παράταση. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 68 - 68. Αν υπήρχε στο μπάσκετ ισοπαλία, θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Πανόφ 19'' πριν το τέλος ευστόχησε μόνο σε μία βολή ισοφαρίζοντας και στην εκπνοή ο Μποντίρογκα αστόχησε. Στην παράταση οι Ρώσοι δεν άντεξαν. Από το 32' η βασική πεντάδα τους είχε φορτωθεί με 4 φάουλ και οι αποκαλούμενοι αναπληρωματικοί δεν είχαν τις εμπειρίες αλλά και τις ικανότητες των Ρεμπράτσα, Μποντίρογκα. Θα μπορούσαν πάντως να είχαν πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια. Προηγήθηκαν 40 - 33 στο ημίχρονο χάρη στην ευστοχία των Καράσεφ, Κουντέλιν από τα 6,25 μ., αλλά δεν υπολόγιζαν τον Μιλένκο Τόπιτς. Ο Σέρβος ήρθε στην επανάληψη από το πουθενά και ξάφνιασε με την απόδοσή του ακόμα και τον Ζ. Ομπράντοβιτς.

ΡΩΣΙΑ: Καράσεφ 20 (4), Κουντέλιν 12 (2), Ζ. Πασούτιν, Κισούριν 15, Ντομανί 2, Τιχονένκο, Μπάμπκοφ 2, Μιχαϊλοφ 8, Μοργκουνόφ, Πανόφ 8 (1), Νόσοφ 7.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Μποντίρογκα 16, Στεπάνοβιτς 9 (1), Σ. Ομπράντοβιτς 10 (2), Λουκόφκσι, Μπέριτς, Ρεμπράτσα 23, Μπουλάτοβιτς, Τομάσεβιτς 8, Τόπιτς 16 (3).

Δηλώσεις

Αχ αυτός ο Ρεμπράτσα! Σέρβοι και Ρώσοι συμφωνούν ότι ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Ο Μπέλοφ δε δίστασε μάλιστα να τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη, όταν ρωτήθηκε γιατί τον άφησε να κάνει τη διαφορά. "Πρώτον, είναι πολύ καλός παίκτης. Δεύτερον, επειδή ο Μιχαϊλοφ έπαιξε σήμερα μόλις το δεύτερο παιχνίδι μετά την εγχείριση και είναι ανέτοιμος και τρίτον, γιατί ο Νόσοφ υστερεί σε ποιότητα έναντι του Γιουγκοσλάβου", υπογράμμισε. "Στην επανάληψη κερδίσαμε με τους ψηλούς" συμφώνησε ο Ομπράντοβιτς, συμπληρώνοντας ότι εκτός των άλλων κέρδισε χτες και τον Τόπιτς. "Ο Ρεμπράτσα έκανε τη διαφορά" παραδέχτηκε ο Μιχαϊλοφ, ενώ ο Πανόφ εξέφρασε την άποψη ότι "αν στη συνέχεια η Ρωσία συναντήσει τους Γιουγκοσλάβους, όλα θα είναι ευκολότερα. Πλέον τους γνωρίζουμε καλά" υπογράμμισε. Θα ξανασυναντηθούν όμως; Τόπιτς και Κισούριν συμφώνησαν πάντως ότι χτες αγωνίστηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ