Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
"Θερμή" εβδομάδα

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα την Τετάρτη και σε Θεσσαλονίκη - Βόλο την Πέμπτη οργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα κατά του αντεργατικού τερατουργήματος

Συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο, που ξεθεμελιώνει το οικοδόμημα των εργασιακών δικαιωμάτων, δίνουν την ερχόμενη βδομάδα οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Βόλου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη και την Πέμπτη, μέρες που θα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, η Συντονιστική Επιτροπή της Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7μμ στην πλατεία Κάνιγγος.Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, 6 Αυγούστου,πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30μμ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στο Βόλο, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις καλεί τους συνταξιούχους της χώρας και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ,η οποία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική και τις ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η Ομοσπονδία θέτει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τονίζοντας ότι αν επιτρέψουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο η ιστορία θα τους γράψει με τα μελανότερα χρώματα, αφού θα παραδώσουν τους εργαζόμενους στην εκμεταλλευτική μανία των βιομηχάνων και εργοδοτών τους.

Επίσης, σε σχετικές ανακοινώσεις τους οι τρεις Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών, που διοργανώνουν τις συγκεντρώσεις, καταγγέλλουν το αντεργατικό νομοσχέδιο, αλλά και τη στάση των πλειοψηφιών στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις που όχι μόνο αρνούνται να συντονίσουν τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων, αλλά βρίσκουν και θετικά (!) στοιχεία στο νομοσχέδιο. Επίσης, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

  • Σε πλήρη σύμπνοια με την κυβερνητική πολιτική παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη και η "γαλαζοπράσινη" πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαϊας, η οποία καταψήφισε την πρόταση της ΝΑΣ, με την οποία ζητούσε την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και την καταγγελία της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία ισχυρίστηκε θρασύτατα ότι πρέπει με νόμο να ρυθμιστούν τα τετράωρα που ισχύουν στα σούπερ μάρκετ και να ευθυγραμμιστεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ! Η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε την οργή των εργαζομένων που παρακολουθούσαν τη συζήτηση, οι οποίοι ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ