Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Νέα κονδύλια επιδότησης για επιχειρηματίες

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βιομηχανίας (ΕΠΒ) εντάχθηκαν οι προτάσεις 23 πιστωτικών συνεταιρισμών απ' όλη τη χώρα, που θα χρηματοδοτηθούν από το ανάλογο κονδύλι για την "ενίσχυση πιστωτικών συνεταιρισμών". Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται σε 1,2 δισ. δρχ. και το πρόγραμμα θα επιδοτήσει το 50%. Σ' αυτό εντάχθηκαν προτάσεις από 22 νομούς της χώρας. Από το σύνολο των προτάσεων που εντάχθηκαν, οι 9 αφορούν νομούς της Μακεδονίας, 2 της Θεσσαλίας, 3 της Στερεάς Ελλάδας, 3 της Ηπείρου, 3 της Πελοποννήσου, 2 της Αττικής και 1 των νησιών του Αιγαίου, ενώ οι 8 από αυτές αφορούν νεοϊδρυόμενους πιστωτικούς συνεταιρισμούς.

Στο ΕΠΒ προβλέπονται δύο ακόμα "δράσεις" - κατά την προσφιλή διατύπωση των"εκσυγχρονιστών - που αφορούν χρηματοπιστωτικούς θεσμούς. Η πρώτη αφορά την ίδρυση Εταιριών Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, στην οποία έχουν υποβληθεί 9 προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Η δεύτερη, τη δημιουργία του συστήματος Αμοιβαίων Εγγυήσεων με την ίδρυση των Εταιριών Αμοιβαίων Εγγυήσεων και του Ταμείου Αντεγγύησης. Η έναρξη εφαρμογής του συστήματος αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο. Και οι τρεις δράσεις συνολικά θα αφορούν συνολικό ύψος επένδυσης 25 δισ. δρχ.

Επίσης, χτες ανακοινώθηκε η υπογραφή της χρηματοδότησης 49 επιχειρήσεων με κονδύλι από το ΕΠΒ στα πλαίσια της ενέργειας "Πρότυπα Εργα Ηλεκτρονικού Εμπορίου". Οι επιχειρήσεις έχουν υποβάλει προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,1 δισ. δρχ. από τα οποία το δημόσιο θα επιδοτήσει τα μισά, δηλαδή 1,5 δισ. δρχ. Στην πραγματικότητα, ρίχνοντας κανείς μια ματιά στις επιχειρήσεις που θα πάρουν την επιδότηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όταν η κυβέρνηση, με τη βοήθεια και συνδικαλιστικών ηγεσιών των εμπόρων, έκανε λόγο για ενίσχυση του... εκσυγχρονισμού και της ανταγωνιστικότητας των "μικρομεσαίων επιχειρήσεων", άφηνε απ' έξω τη συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου. Αποδείχτηκε και πάλι ότι η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "μικρομεσαίες επιχειρήσεις" αναφέρεται στη γνωστή βιομηχανία ΔΕΛΤΑ, στον Κωτσόβολο, στο Ράδικο Κορασίδης, στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στην τράπεζα Χίου, στην Τζόνσον και Τζόνσον Ελλάς κ. ο. κ. που θα καρπωθούν ωραία ωραία το 1,5 δισ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ