Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παιχνίδια "τρέλας και φρονιμάδας"

Με το έργο του Γεωργίου Θεοτοκά "Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας",έργο για τον έρωτα, γραμμένο σε δύσκολη εποχή (1944), το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ξεκίνησε την καλοκαιρινή του "εξόρμηση". Σημαντική στιγμή της 15χρονης πορείας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είναι η παρουσίασή του για πρώτη φορά, στις 19 Αυγούστου, στο Ηρώδειο.Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσίαΝίκου Χατζηπαπά,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου.Παίζουν:Φίλιππος Σοφιανός, Αγλαϊα Παππά, Εκτωρ Καλούδης, Κώστας Γαλανάκης, Στέλιος Λιοδάκης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Μιχάλης Μπίζιος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Γκίκας, Αγλαϊα Καραβέλα,κ.ά.

"Το έργο - λέει ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαπάς - γραμμένο σ' αυτές τις σκληρές μέρες της Κατοχής, δίνει την αφορμή στον Γιώργο Θεοτοκά,αντλώντας έμπνευση από τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης, να μιλήσει για τους μηχανισμούς εξουσίας, να στηλιτεύσει συντηρητικές αντιλήψεις της εποχής, να επιχειρήσει το δικό του εν τέλει "παιχνίδι". Πηγή της έμπνευσής του στάθηκε ο μύθος του γνωστού δημοτικού τραγουδιού "Του Μαυριανού και της αδελφής του". Ωστόσο, ο Θεοτοκάς καθόλου δε δεσμεύτηκε από το πρότυπό του και κατόρθωσε να δώσει στο μύθο φιλοσοφικές διαστάσεις".

Μετά το Ηρώδειο, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το "Παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας" θα συνεχίσει την περιοδεία του, στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ηρακλείου και Ρεθύμνου και σε άλλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ