Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΑΟΥΑ - ΠΑΟ
Με πάθος και χωρίς φόβο

Οι "πράσινοι" κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας ψάχνουν το θετικό αποτέλεσμα, που θα κάνει ευκολότερη τη ρεβάνς

Μετά από δυο χρόνια... ξεκούρασης ο Παναθηναϊκός θα έχει σήμερα μια πρώτη ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Στεάουα είναι μια δόξα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως σίγουρα δεν είναι της αίγλης της δεκαετίας του '80, που ήταν φόβητρο για τους αντιπάλους της.

Ο Βασίλης Δανιήλ, τεχνικός του "τριφυλλιού", αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι που θα αρχίσει στο Βουκουρέστι στις 9μμ (ΜΕΓΚΑ) τόνισε μεταξύ άλλων: "Είμαστε σε καλή κατάσταση. Στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε στην Ιταλία δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Στο Βουκουρέστι θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας. Η Στεάουα έχει μια πολύ ισχυρή έδρα, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι σε όλα τα ματς να διεκδικούμε τη νίκη". Ο Καβαλιώτης τεχνικός συμπλήρωσε: "Αν πετύχουμε γκολ, αυτό θα έχει πολύ θετική επίδραση πάνω μας. Βέβαια, καλό θα είναι η άμυνά μας να μην παραβιαστεί. Πρέπει να δείξουμε ομαδικότητα, αυτοπεποίθηση, ώστε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας".

Το μεγάλο αστέρι του ΠΑΟ που έχει συγκεντρώσει τα φώτα όλων στη ρουμάνικη πρωτεύουσα, ο Αλιόσα Ασάνοβιτς, μιλώντας για το παιχνίδι επισήμανε: "Η Στεάουα είναι μια πολύ καλή ομάδα που οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Για μένα καθοριστικά θα είναι τα πρώτα λεπτά. Αν ξεπεράσουμε τον αρχικό τους ενθουσιασμό, τότε μπορούμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας. Οι παίκτες μας έχουν πείρα και αυτό είναι σημαντικό".

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι "πράσινοι" αναμένεται να παραταχθούν με τους: Βάντσικ, Μπασινά, Λαγωνικάκη, Μιλόγεβιτς, Αλεξόπουλο, Γκούμα, Αποστολάκη, Μίκλαντ, Ασάνοβιτς, Λυμπερόπουλο και Βαζέχα.

* Στο ρουμάνικο στρατόπεδο ο προπονητής Μιχάι Στοϊτσικα δηλώνει: "Ο Παναθηναϊκός μοιάζει με την Αστον Βίλα και τη Φενέρ Μπαξέ, τις οποίες αντιμετωπίσαμε πέρσι. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του τραυματία Ντέμιαν Μιλιτάρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ