Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΚΡΟΪΒΕΣΤ
Αβέβαιο το μέλλον της

Εντονη ανασφάλεια βιώνουν οι 200 εργαζόμενοι, για την τύχη της εταιρίας

Εντονη είναι η ανασφάλεια των 200 περίπου εργαζομένων της επιχείρησης ΑΓΚΡΟΪΒΕΣΤ στη Φθιώτιδα, αφού η γαλλική πολυεθνική ΤΟΜΣΟΝ που τη διαχειρίζεται για περισσότερο από μία δεκαετία, από ό,τι φαίνεται θέλει να την "ξεφορτωθεί" με οποιοδήποτε τρόπο.

Ηδη η πολυεθνική έχει αναθέσει σε εταιρία την εκπόνηση χρηματοοικονομικής μελέτης για την επιχείρηση, προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά της. Σε περίπτωση που δε βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος - σύμφωνα με ενημέρωση των εργαζομένων από τον Γάλλο πρόεδρο της εταιρίας - τότε αυτή ήθα τεθεί υπό εκκαθάριση ή θα κηρυχτεί σε πτώχευση. Ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρίας εκδήλωσε η επιχείρηση ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ,αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το απέσυρε.

Πέρυσι, η διεύθυνση προχώρησε στη μείωση του προσωπικού αξιοποιώντας το όριο του 2%,ενώ έδωσε και "κίνητρα" για την "οικειοθελή" αποχώρηση ενός τμήματος του προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι πολύ μεγάλες στον τομέα που δραστηριοποιείται - άλευρα, λάδι, ζωοτροφές - αφού και σύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτει, αλλά έχει και το πολύ σοβαρό πλεονέκτημα να έχει δικό της λιμάνι.

Για την αποτροπή της εκκαθάρισης ή και της πτώχευσης της εταιρίας έχει συσταθεί επιτροπή φορέων της περιοχής που πιέζει στην κατεύθυνση να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Την περασμένη βδομάδα κοντά στους εργαζόμενους της ΑΓΚΡΟΪΒΕΣΤ βρέθηκε ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.Ο Γ. Σταυρόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή ώστε να αποτρέψουν το κλείσιμο της εταιρίας και κατήγγειλε την κυβέρνηση για την αδιαφορία που επιδεικνύει σ' αυτή την περίπτωση, που σχετίζεται άμεσα με τη δουλιά 200 εργαζομένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρία φτιάχτηκε στα πλαίσια της"αγοράς του αιώνα", σαν αντισταθμιστικό όφελος προς τη χώρα μας για την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών ΜΙΡΑΖ από τη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ