Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβληματικό το τελωνείο Προμαχώνα

Ενα από τα σημαντικότερα διασυνοριακά σημεία της χώρας μας, το Τελωνείο Προμαχώνα στις Σέρρες, αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τόσο λόγω έλλειψης υποδομής όσο και λόγω της σημαντικής μείωσης του προσωπικού του.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), σε υπόμνημά του προς τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Ο ΣΕΒΕ τονίζει ότι άμεσο αποτέλεσμα της έλλειψης του προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής, είναι να δυσχεραίνεται η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα προς εξαγωγή και να σημειώνονται συνεχείς καθυστερήσεις, που πλήττουν τελικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Μετά τη διατύπωση πολλών παραπόνων προς τον ΣΕΒΕ, αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε το Τελωνείο και όπως αναφέρεται στο υπόμνημα διαπιστώθηκε ότι η "κίνηση στον Προμαχώνα εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα". Παρόλη όμως τη συνεχή αύξηση που παρουσιάζεται στις εξαγωγές προς τις ανατολικές χώρες, το προσωπικό του Τελωνείου Προμαχώνα μειώνεται σταθερά από το 1993, με αποτέλεσμα σήμερα να αριθμεί μόλις 59 άτομα, ενώ το 1993 ήταν 80 άτομα.Επίσης δεν έχουν προωθηθεί έργα υποδομής που να διευκολύνουν τη διέλευση οχημάτων, όπως η κατασκευή νέας γέφυρας σύνδεσης, ούτε η κατασκευή ενός επί πλέον στεγάστρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ