Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο, μουσική, εικαστικά

Ξεκινούν την Κυριακή, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Συκεών της Θεσσαλονίκης "Μάνος Κατράκης",τα "Μερκούρεια '98",όπου θα συναντηθούν όλα τα ΔΗΠΕΘΕ καθώς επίσης το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ. Η αυλαία αυτής της συνάντησης ανοίγει με το κωμειδύλλιο του Δ. Κορομηλά "Η τύχη της Μαρούλας" και "Ο Μπαρμπα - Λινάρδος" του Δημήτρη Κόκου,από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης,σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη,μουσική και τραγούδια Χρήστου Λεοντή,σκηνικά - κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη,χορογραφίες Ρεγγίνας Καπετανάκη.Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Λέφας, Νίκος Αλεξίου, Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Χρήστος Κελαντώνης κ. ά. Ενώ τη Δευτέρα το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών θα παρουσιάσει, την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή,σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ,χορογραφίες Ντόρας Τσάτσου και μουσική Γιώργου Τσαγκάρη.Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέφανος Κυριακίδης, Γιώργος Σίσκος, Χαριτίνη Καρόλου, Χρήστος Μωραϊτης κ. ά.

  • Τη Δευτέρα, ανοίγει επίσης η αυλαία των φετινών "Αισχύλειων".Στο χώρο του παλαιού ελαιουργείου στην παραλία της Ελευσίνας, στις 9 το βράδυ και στο πλαίσιο των "Αισχύλειων", ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Μεσογειακής Μουσικής με τη συναυλία του Μάνου Αχαλινωτόπουλου και τη φιλική συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται, στις 8.30 μμ στο παλιό Ελαιουργείο, εικαστική έκθεση. Τα ερείπια του παλιού εργοστασίου με τη "νεκρή θάλασσα" αντίκρυ, φαίνονται προσωρινά ακινητοποιημένα. Συχνά το ρόλο του "ζωντανέματος" αναλαμβάνει η τέχνη. Μέσα στα ερείπια οι καλλιτέχνες ανιχνεύουν, κάνουν μια βαθιά βουτιά στην ιστορία και στο δικό τους υποσυνείδητο, δημιουργούν, καταθέτουν έργο, προτείνουν. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.
  • Ο εταιρικός θίασος του ΣΕΗ "Βήματα",παρουσιάζει, σήμερα, στην Αιδηψό, το έργο του Γιώργου Χασάπογλου "Διάλειμμα για διαφημίσεις",σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου,μουσική Γιάννη Ζουγανέλη,σκηνικά - κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου,χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού.Στην εκτέλεση ο Γιώργος Κυπραίος.Παίζουν: Νικολέτα Βλαβιανού, Ελένη Γερασιμίδου, Νίκος Γιάννακας, Αντώνης Ζαχαράτος, Ευτυχία Λιβανίου, Κώστας Μπάρας, Αντώνης Ξένος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ