Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κύμα" αντιδράσεων στη συκοφαντία

Δεκάδες συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης, αντιδρούν στη χυδαία αντικομμουνιστική επίθεση στον Χ. Κατσώτη

Την έντονη αντίδραση δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μεμονωμένων συνδικαλιστών, όλων των παρατάξεων, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κατάπτυστη απόφαση της ηγεσίας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου,να εκδώσει μια αισχρή, συκοφαντική και αντικομμουνιστική ανακοίνωση σε βάρος του γραμματέα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και στελέχους του ΚΚΕ,Χ. Κατσώτη.

Αφορμή για το συκοφαντικό ντελίριο της ηγεσίας του Συνδέσμου, στάθηκαν οι καταγγελίες του συνδικαλιστή σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο για την αδράνειά της, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Το μένος της ήταν τέτοιο που έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, να πάρει καταστατικά μέτρα εναντίον του γραμματέα της! Ενα αίτημα που μεταφράζεται σε φίμωση κάθε φωνής που αντιτίθεται στην αντιλαϊκή πολιτική και καλεί σε αγώνα για την ανατροπή της.

Αποστομωτική, αλλά και ενδεικτική της απομόνωσης της ηγεσίας του Συνδέσμου και των απόψεών της, είναι η απάντηση που της δίνουν 79 συνδικαλιστές εργατοϋπαλληλικών και συνταξιουχικών, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων της Κρήτης,οι οποίοι, σε κοινή τους δήλωση, τονίζουν: "Δεν υιοθετούμε το κείμενο αυτό ούτε ως προς το ύφος του, ούτε ως προς το περιεχόμενό του, που θυμίζει νοοτροπία άλλων εποχών".

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται: "Ο Χ. Κατσώτης έχει μακρόχρονη ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα, που πάντα τη χαρακτηρίζει η αγωνιστική συνέπεια για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η πολιτική, παραταξιακή τοποθέτηση και δράση είναι δικαίωμα του καθενός, αποτελεί κατάκτηση και υπόκειται σε πολιτική - συνδικαλιστική κριτική. Δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο και λόγο για πειθαρχικά μέτρα, αποκλεισμούς και ύβρεις. Τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα εδώ και δεκαετίες".

"Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο - καταλήγουν - δηλώνουμε ότι την κατάκτηση ελεύθερης και απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης θα αγωνιστούμενα την περιφρουρήσουμε και να τη διευρύνουμε".

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι παρακάτω συνδικαλιστές του Νομού Ρεθύμνου: Χ. Σφακιανάκης και Γιάννα Κεφαλογιάννη πρόεδρος και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και τα μέλη της διοίκησης Μαρία Ζαχαράκη,Μ. Βαλτυράκης,Μ. Μανουράς.Γ. Σπυριδάκης πρόεδρος σωματείου ανυψωτικών μηχανημάτων. Γ. Νικολιδάκης και Ν. Νημάς πρόεδρος και γραμματέας του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα μέλη της διοίκησης Ελένη Μανουσάκη,Π. Ανδρουλιδάκης.Α. Ουρανός πρόεδρος σωματείου οικοδόμων και τα μέλη της διοίκησης Π. Ψαρράς,Γ. Αλεβυζάκης,Γ. Μαθιουδάκης,Γ. Δημητρακάκης,Ελένη Δραμιτινού μέλος ΔΣ σωματείου δημοτικών υπαλλήλων, Μ. Τζανουδάκης μέλος ΔΣ σωματείου χειριστών.

Από το Νομό Ηρακλείου: Κ. Μαματζάκης μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου. Μ. Κασαπάκης μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ. Δ. Βρύσαλης Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων οι Αννα Πετράκη, Ν. Χατζηγιώργης, Δέσποινα Αυγουλά,Ν. Χόνδρος μέλος ΔΣ της Ενωσης Γιατρών. Από το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ οι Γ. Ανδρεαδάκης, Ανδ. Ξανθάκης, Στ. Μαθιουδάκης, Ανδ. Αλατσατιανός.Μ. Αλεξανδράκης μέλος ΔΣ πολιτιστικού συλλόγου. Α. Χιώτης μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΔΥΕ. Σπ. Δρούλος,Γ. Ζωγραφάκης,Ηρ. Κουντετάκης αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο. Από το σωματείο υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας οι Α. Ιερωνυμάκης, Δ. Απιδιανός, Καλλιόπη Αλέτρα, Πόπη Μαρή.Γ. Μακαρώνας πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ν. Φανιουδάκης,Γ. Δημητράκης,Γ. Δασκαλάκης,Δ. Ορφανός,Α. Διλβόης μέλη ΔΣ σωματείου οικοδόμων.

Από το Νομό Χανίων: Π. Κουκλάκης,μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Π. Μπολιουδάκης,Θ. Σαριδάκης,Γ. Γεωργιλάκης.Α. Τσόγκας,μέλος ΕΕ Εργατικού Κέντρου. Ν. Ψαράκης,αντιπρόεδρος ιδιωτικών υπαλλήλων. Κ. Μαυρουλάκης μέλος της διοίκησης του σωματείου οδηγών. Φ. Λαντζάκης,μέλος συνεταιριστικών υπαλλήλων. Μ. Νταγκουνάκης μέλος ΔΣ ΟΤΑ. Τα μέλη της διοίκησης Οικοδόμων: Θ. Παπαδάκης,Δ. Κωστούλας,Χ. Δημητρουλάκης,Θ. Κοκαβελάκης.Κωστούλα Μουντάκη μέλος της διοίκησης Φαρμακοϋπαλλήλων. Μ. Παπαδάκης,οργανωτικός γραμματέας ΔΣ σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Γ. Γκατζούνης μέλος ΔΣ ΟΤΑ. Τασούλα Μπολιουδάκη,μέλος ΔΣ σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Μ. Καμαριωτάκης μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ. Γ. Φραγγιουδάκης,γραμματέας ΔΣ σωματείου νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείου. Γ. Μαρκογιαννάκης μέλος ΔΣ τεχνικών ΔΕΗ.

Από το Νομό Λασιθίου: Γ. Αντωνίου,πρόεδρος εργατικού κέντρου Ιεράπετρας. Γ. Παρσωτάκης αντιπρόεδρος σωματείου ΟΤΑ. Γ. Καπαράκης και Γ. Μαριδάκης συνδικαλιστές. Β. Κόκκινος συνεταιριστής. Κ. Κατρίνης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου. Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Γ. Μουτσής,Γ. Μαράκης,Σταμ. Παπάς,Αννα Σγουρού,Θ. Ζαχαρίας.Γ. Μεθυμάκης μέλος του σωματείου Οικοδόμων, Γ. Πάγκαλος πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ. Εμ. Κοκολάκης πρόεδρος Μισθωτών Οδηγών. Γ. Κόλλιας,μέλος ΔΣ εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Μ. Σγουρός εργαζόμενος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2009-09-15 00:00:00.0)
Τα πρώτα ονόματα στο ψηφοδέλτιο(2006-07-20 00:00:00.0)
Β' Αθήνας(2004-02-08 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο Β' Περιφέρειας Αθήνας(2004-01-27 00:00:00.0)
Εκκληση συνδικαλιστών για στήριξη του ΚΚΕ(2004-01-23 00:00:00.0)
Η Επιτροπή Αγώνα(2001-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ