Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αμηχανία στο οικονομικό επιτελείο

Εκδηλη ήταν η αμηχανία χτες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την απρόσμενη, κατ' αυτούς, εξέλιξη που πήρε η υπόθεση ιδιωτικοποίησης της Ιονικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η προγραμματισμένη, για τις 4.30 το απόγευμα, συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση 75 λεπτών της ώρας, η δε συνέντευξη Τύπου της πωλήτριας Εμπορικής Τράπεζας αναβλήθηκε! Αντ' αυτής η Εμπορική εξέδωσε μία μικρή ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα ονόματα και τις προσφορές που έγιναν για την απόκτηση του 51% των μετοχών της Ιονικής και καταλήγει ισχυριζόμενη πως, "δοθέντος ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μελέτη και διερεύνηση των μη τραπεζικών προσφορών, το ΔΣ αποφάσισε να αναβάλει τη λήψη απόφασης με επιδίωξη να συνέλθει ξανά το δυνατόν συντομότερα...". Φυσικά, πρόκειται για φανερό πρόσχημα ώστε να κερδηθεί κάποιος χρόνος, αφού τελικά επιλέχτηκε να μη γίνει χτες η σχετική ανακοίνωση περί του άγονου του διαγωνισμού, γεγονός το οποίο πάντως έμμεσα το είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Ο Γ. Παπαντωνίου φρόντισε να καθησυχάσει την "αγορά" βεβαιώνοντας με έμφαση ότι, αν ο διαγωνισμός κηρυχτεί άγονος, "θα επαναληφθεί οπωσδήποτε σε εύλογο χρονικό διάστημα, που θα ανακοινώσει η πωλήτρια Εμπορική Τράπεζα". Ο υπουργός δεν προεξόφλησε δημόσια την αποτυχία του διαγωνισμού, αλλά οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα ότι η Εμπορική και η Τράπεζα της Ελλάδας "διερευνούν τη φερεγγυότητα των κεφαλαίων και την ταυτότητα των υποψηφίων αγοραστών". Το να κερδηθεί έστω και ελάχιστος χρόνος προκειμένου να ανασυνταχτεί η κυβέρνηση μετά την αρνητική εξέλιξη με την Ιονική είναι κάτι σημαντικό...

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί και τυπικά η ανακοίνωση της Εμπορικής, η οποία θα κηρύττει το διαγωνισμό άγονο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ