Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβαλικά εντός κι εκτός

Η αυλαία του "Φεστιβάλ Παπάγου '98" άνοιξε χτες, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο μικρό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου, με τη μουσική παράσταση "Βλέπω αντίκρυ το χρόνο" των Διονύση Τσακνή και Γιώργου Νινιού. Αύριο (9μμ), στο θεατράκι (Κορυτσάς, 6η στάση) φιλοξενείται η πρόβα με Αυγουστιάτικο φεγγάρι του Γιώργου Βεντουζά, με ελεύθερη είσοδο, ενώ την Πέμπτη θα δώσουν συναυλία οι Κώστας Μακεδόνας και Γιάννης Κότσιρας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναυλίες με τους: Βασίλη Καζούλη (31/8), Γιώργο Χατζηνάσιο (1/9),"Συνήθεις Υποπτοι" (2/9), Νίκο Ζιώγαλα (7/9) κ. ά. Επίσης παραστάσεις των:"Ανοιχτού Θεάτρου" με τους "Αχαρνής" του Αριστοφάνη (3/9), ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με "Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας" του Γ. Θεοτοκά (4/9),"Θεσσαλικού Θεάτρου" με το "Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ (8/9), του "Αμφιθεάτρου" του Σπ. Ευαγγελάτου με τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη (10/9) και "Τα Ολύμπια" του Π. Μεταστάζιο (11/9) κ. ά.

  • Νύχτες δροσιάς και πολιτισμού από αύριο μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου στο Νταμάρι Βριλησσίων, όπου για δέκατη χρονιά φιλοξενείται το Φεστιβάλ του δήμου. Αύριο (8.30μμ) η Θεατρική Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βριλησσίων θα παρουσιάσει την "Τραπεζαρία" του Α. Ρ. Γκέρνυ, σε σκηνοθεσία Β. Κόκκα, ενώ την Παρασκευή θα εμφανιστούν οι "Αγαμοι Θύται". Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται: ροκ βραδιά (29/8), παράσταση του "Θεάτρου Πολιτεία" και ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με τη "Φόνισσα" του Αλ. Παπαδιαμάντη (31/8), συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου (2/9), παράσταση του Θιάσου Καισαριανής με τα "Μαλλιά Κουβάρια" του Ν. Λάσκαρη (4/9), παιδικό πανηγύρι από το "Αερόπλοιο" (5/9) κ. ά.
  • Με ρεσιτάλ του σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη, σήμερα, συνεχίζεται με επιτυχία το "Φεστιβάλ Σύμη '98". Αύριο, η θεατρική ομάδα "Πράσσειν Αλογα" θα δώσει παράσταση κούκλας με ζωντανή μουσική, ενώ την Πέμπτη η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Σαμαρά και η πιανίστρια Μαρίνα Μυλωνά θα ερμηνεύσουν άριες του Βέρντι.
  • Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις της "Γιορτής Κρασιού '98", που διοργανώνει στην Κάρυστο το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου "Ανεμοπύλες". Σήμερα πραγματοποιούνται σκακιστικοί αγώνες, θα παρουσιαστούν θέατρο μαριονέτας και παραδοσιακοί χοροί, ενώ αύριο η "Θεατρική Σκηνή" του Πολιτιστικού Κέντρου θα παρουσιάσει το "Ονειρο του Σκιάχτρου" του Ε. Τριβιζά.
  • Με την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη στην ποντιακή γλώσσα από τη "Νέα Ποντιακή Σκηνή του Λάζου Τερζά" ολοκληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις του "Πολιτιστικού Αυγούστου '98", που διοργανώνει ο Δήμος Σαππών. Σήμερα πραγματοποιείται έκθεση εργόχειρου του Συλλόγου Γυναικών Σαππών, ενώ την Παρασκευή, στο υπαίθριο θέατρο, το νέο θέατρο "Πανελλήνιο" θα παρουσιάσει τη "Μαρίτανα" του Γρ. Ξενόπουλου.
  • Συναυλία στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, θα δώσουν σήμερα ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος.Συμμετέχουν επίσης οι Κώστας Θωμαϊδης και Στέλλα Χροναίου.Στον ίδιο χώρο θα εμφανιστεί, αύριο, ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνοντας την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής.
  • Επίσης αύριο, ο Γιάννης Μαρκόπουλος,με Τσακνή, Γαργανουράκη, Λαβίνα, Δημητριάδου, Σιριώτη, Ανδρεάτο,θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νεάπολης.
  • Στο "Θέατρο Δάσους" αύριο και την Πέμπτη, η Οπερα της Κίνας "Χομπέι Μπανγκ Τζι" θα παρουσιάσει τη "Μήδεια" του Ευριπίδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ