Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 4 - 0
Ντέμη εσύ σούπερ σταρ

Ο Νικολα'ϊδης με τρία γκολ, το άλλο ο Δώνης, έστειλαν με άνεση την Ενωση στον επόμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο λένε πολλοί... Ετσι η ΑΕΚ μπορεί να πέρασε 15 μέρες αγωνίας, αλλά τελικά κατάφερε όχι μόνο να πληρώσει τη Φερεντσβάρος με το ίδιο νόμισμα, αλλά να πάρει και... ρέστα. Και αυτό γιατί η Ενωση επικράτησε χθες τον Ούγγρων με 4 - 0, παίρνοντας παράλληλα πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Οι "κιτρινόμαυροι" παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, ακριβώς όπως ήθελε να είναι ο προπονητής τους Ντράγκαν Στεπάνοβιτς. Με συνεχές πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με πάθος για τη νίκη - πρόκριση κατάφεραν να διώξουν γρήγορα το βάρος που είχαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού (ήττα με 2 - 4 στο πρώτο παιχνίδι). Πάρα πολύ γρήγορα θα μπορούσε να πει κανείς, αφού μόλις στο 11 η Ενωση είχε πάρει και με το παραπάνω αυτό που ζητούσε καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 2 - 0 χάρις σε δύο γκολ του συνήθους υπόπτου Ντέμη Νικολαϊδη.

Στο 7 με άλμα μπασκετμπολίστα και καρφωτή κεφαλιά μπροστά από την εστία του Ουπβάρας έγραψε το 1 - 0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Στουρτς και εκτελώντας το εύστοχα άνοιξε το δρόμο για τη γιορτή.

Από κει και πέρα τα πόδια των παικτών της Ενωσης πήραν φτερά αφού έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο απέναντι στους αντιπάλους τους που τα είχαν χαμένα. Ετσι στο 26 ο Μαλαδένης κέρδισε το δεύτερο πέναλτι για την ΑΕΚ αφού ανατράπηκε από Ματούος και ο "Ντεμίνιο"... πυροβόλησε για τρίτη φορά εύστοχα.

Στην επανάληψη η Ενωση με το αέρα του 3 - 0 έπαιξε πλέον χωρίς το παραμικρό άγχος και στο 64 ο Δώνης έγραψε το 4 - 0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη οι Μαγιάροι έδειξαν ότι η νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι μάλλον τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού από την αρχή φάνηκαν ότι πολύ δύσκολα θα ήταν αυτοί που θα πανηγύριζαν την πρόκριση στο τέλος.

Από την ΑΕΚ εκτός του Νικολαϊδη ξεχώρισαν ακόμη και οι Σαβέβσκι Μαλαδένης, ενώ από τους Ούγγρους κάτι προσπάθησε να κάνει Φούζι.

Την κίτρινη κάρτα του Ρώσου διαιτητή Λεβνίκοφ αντίκρισαν οι Μάρκος, Ζήκος, Καλιτζάκης, καθώς και οι Ουπβάρας, Τέλεκ, Νίλα, Βάμοσι.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μάρκος, Μπαμπούνσκι (43 Λάκης), Κωστένογλου, Μαλαδένης (56 Δώνης), Σαβέβσκι, Νικαλαϊδης, Κοπιτσής (50 Γκρέταρσον) Ζήκος, Κασάπης Καλλιτζάκης.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ουπβάρας, Τέλεκ, Σουτζ (23 Φούζι), Ματούος, Νίλας, Βίνσζε, Λεντβάχι, Βάμοσι (66 Τζακόντιτς), Ναγκί, Ζενούν, Μπουκσεγκί.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ