Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Το φετινό προφίλ του ΠΑΟΚ

Αποκτήθηκαν ακόμα ο Ορτίθ ως Κοινοτικός και ο Μπέρι

Οριστικά Κοινοτικός ο Πορτορικανός Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, οριστικά δεύτερος ξένος ο Γουόλτερ Μπέρι, απομένει να καταλήξει στην απόκτηση και του Βραζιλιάνου, με πορτογαλικό διαβατήριο, Φάμπιο Ριμπέιρο, για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας για το καινούργιο πρωτάθλημα, αλλά και τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Για πρώτη φορά χτες και με αφορμή την οριστική ενίσχυση της ομάδας με Κοινοτικό τον Ορτίθ και δεύτερο ξένο τον Μπέρι, ο Σερφ μίλησε συνολικά για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και τους στόχους της ομάδας του.

"Η νέα ομάδα, αφού όλοι ξέρετε ότι η περσινή πεντάδα άλλαξε 100%, χτίζεται από δύο διαφορετικές κατηγορίες παικτών. Τους έμπειρους και μεγάλους σε ηλικία που είναι ο Μπέρι, ο Ορτίθ και ο Κολντεμπέλα και τους νέους μαζί με τον Μπαλογιάννη, που από έκτος παίκτης γίνεται βασικός και αρχηγός. Πάντως, δεν μπορώ ακόμη να σας πω με σιγουριά αν η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή. Δε βιάζομαι να κάνω συγκρίσεις, καθώς τη φετινή ομάδα δεν την ξέρω όσο καλά θα ήθελα, αφού προετοιμάστηκε χωρίς δύο παίκτες της που θα είναι βασικοί", τόνισε ο Ισραηλινός.

"Πέρσι, η ομάδα έπαιρνε το 55% των πόντων της από τον Στογιάκοβιτς και τον Ρόουαν. Φέτος, πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους σκοραρίσματος και πιστεύω ότι με τον Μπέρι και τον Ορτίθ στη σύνθεσή μας θα έχουμε περισσότερους πόντους μέσα από τη ρακέτα. Αυτό που δεν μπορώ με σιγουριά να σας πω είναι αν ο Μπέρι και τον Ορτίθ στη σύνθεσή μας θα έχουμε περισσότερους πόντους μέσα από τη ρακέτα. Αυτό που δεν μπορώ με σιγουριά να σας πως είναι αν ο Μπέρι με τον Ορτίθ προσφέρουν αμυντικά όσα ο Μακ Ρέι πέρσι", επισήμανε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ κ. Απόστολος Αλεξόπουλος με δηλώσεις του τόνισε πως οι τέσσερις κορυφαίες μεταγραφικές ενισχύσεις της ομάδας, δηλαδή οι Κολντεμπέλα, Ορτίθ, Μπέρι και Κιγκ, στοίχισαν συνολικά στην ομάδα το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δρχ.

Κουραστική επανάληψη Βενιζέλου

Μια ακόμα αναφορά, κουραστική επανάληψη όλων των προηγούμενων, έκανε χτες ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τους αθλητικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και τα υπό κατασκευή στάδιά της. Αναφερόμενος στο πρόσφατα ανακινούμενο αίτημα του Ηρακλή για κατασκευή γηπέδου για την ποδοσφαιρική ομάδα του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκρίνει το αίτημα, αλλά το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και για το λόγο αυτό το υπουργείο Πολιτισμού πιέζει (;) δεδομένου πως ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής, δικαιούται ιδιόκτητης στέγης.

Ενόψει της επίσκεψης μάλιστα του κ. Σημίτη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Ε. Βενιζέλος αποδείχτηκε περισσότερο γενναιόδωρος στις υποσχέσεις του, προς τους συμπατριώτες του: "Το φάιναλ φορ του 2000 θα γίνει στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ και το 2004 η Θέρμη με το κλειστό γήπεδο της θα είναι ένα από τα πανελλήνια σημεία αναφοράς" τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ