Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
"Ενδιάμεση συμφωνία" θέλει ο Ρουγκόβα

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

"Ελπίδες" για την επίτευξη "ενδιάμεσης συμφωνίας" μεταξύ Κοσσοβάρων Αλβανών και Βελιγραδίου προκύπτουν από τις χτεσινές δηλώσεις του Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

Ο Ρουγκόβα τάχθηκε υπέρ της σύναψης με το Βελιγράδι μιας ενδιάμεσης συμφωνίας για την "εξομάλυνση" της κατάστασης. Στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του, στην πρόταση που έγινε την Τρίτη από τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, υπό την πίεση των ΗΠΑ για "παροχή αυτονομίας" στο Κόσσοβο, ο Ρουγκόβα είπε ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν προς το συμφέρον "όλων των λαών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο και στην περιοχή των Βαλκανίων".

Ο Ρουγκόβα συζήτησε με τον Αμερικανό μεσολαβητή Κρίστοφερ Χιλ "την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο τριών χρόνων, που θα επιτρέψει την εξομάλυνση της ζωής στο Κοσσυφοπέδιο και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μια μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος".

"Οφείλουμε να κάνουμε κάτι με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε ο Ρουγκόβα.

Στην ερώτηση αν ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου θα σεβαστεί μια τέτοια συμφωνία με το Βελιγράδι, ο Ρουγκόβα είπε: "Εκπροσωπώ όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, εκπροσωπώ το λαό του Κοσσυφοπεδίου".

Ακόμη, ζήτησε τερματισμό των "σερβικών επιθέσεων" και "διεθνή προστασία στο Κοσσυφοπέδιο" από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα Ηνωμένα Εθνη και το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ