Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ψεύδεται συνειδητά ο κ. πρωθυπουργός

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την ομιλία Σημίτη στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Για συνειδητά ψεύδη καταγγέλλει τον πρωθυπουργό, σχετικά με όσα είπε για τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη δραχμή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, την Παρασκευή. Επισημαίνει, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί την ανεργία, τη φτώχεια και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική του και εκφράζει την ικανοποίησή του για την οικονομία! Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση υπογραμμίζει:

"Είναι φυσικό να εκφράζει ο πρωθυπουργός την ικανοποίησή του για την οικονομία, αφού κριτήριο του ίδιου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η πορεία των κερδών και των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών.

Στους τομείς αυτούς διαπρέπει το σύνολο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Τα κέρδη της πλουτοκρατίας και των παρατρεχάμενών της αυξάνονται κατακόρυφα, χάρη και στην κυβερνητική πολιτική που ξεπουλάει τα πάντα, που εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που χτυπάει λυσσαλέα τα δικαιώματά τους.

Ψεύδεται συνειδητά ο πρωθυπουργός όταν δηλώνει με έπαρση ότι η δραχμή προστατεύεται από τις επιδράσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, χάρη στην ένταξή της στο νομισματικό ευρωπαϊκό σύστημα. Και ψεύδεται, επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι: α) Οι προϋποθέσεις της κρίσης υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα. β) Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει σε διεθνή όργανα και στην πολιτική τους που οξύνει την κρίση. γ) Η Ελλάδα λόγω της θέσης της στην ΕΕ θα γίνει δέκτης και της πολιτικής μεταφοράς της κρίσης στους πιο αδύνατους κρίκους.

Αλλά για τον Κ. Σημίτη δε συνιστούν κρίση η ανεργία που καλπάζει, η φτώχεια που εξαπλώνεται, η λιτότητα που πλήττει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τα τρομακτικά αδιέξοδα της νεολαίας.

Ο Κ. Σημίτης, όπως αναμενόταν, επιβεβαίωσε και πάλι το πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ