Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέσεις της περιφέρειας

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει στις 3 του Οκτώβρη (8.30μμ) τη γλυπτική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του από τον Φιλόλαο,καθώς και την περιοδική έκθεση έργων τέχνης "Νέα αποκτήματα ΙΙ".Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 του Οκτώβρη.

  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "Τερρακότα" (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων του Δημήτρη Ταντανόζη.Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για τα έργα που παρουσιάζει: "Φτιάχνω τα έργα μου έχοντας στο μυαλό μου το αποτέλεσμα ως "Λόγο" και η ματιέρα αναδεικνύεται στην πορεία της διαδικασίας - επεξεργασίας των υλικών. Αντλώ από το περιβάλλον, που για μένα είναι πηγή έμπνευσης. Σ' αυτή την ενότητα της δουλιάς μου, το θέμα που με απασχολεί είναι το "πρόσωπο" που το αντιμετωπίζω σαν εννοιακό στοιχείο. Δε με απασχολεί να απεικονίσω κάποιο γνωστό ή υπαρκτό πρόσωπο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο που σχεδιάζω έρχεται να βοηθήσει το "Λόγο" σαν παράσταση". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 του Οκτώβρη.
  • Στην γκαλερί Καλφαγιάν (Μητροπόλεως 72, Θεσσαλονίκη) εγκαινιάζεται στις 29 του Σεπτέμβρη, έκθεση έργων της Κλεοπάτρας Χατζηγιώση.Παρουσιάζονται δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα είναι ένα γιγάντιο κολάζ. Τα στοιχεία που το συνθέτουν είναι καθημερινό ζωγραφικό και φωτογραφικό υλικό, μικροαντικείμενα, υφάσματα κ. ά. Στη δεύτερη ενότητα το υλικό αυτό μετατρέπεται σε ενδυματολογικές προτάσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 του Οκτώβρη.
  • Στις 6 του Οκτώβρη (7μμ) στην αίθουσα τέχνης "Ζήνα Αθανασιάδου" στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής κι επίτοιχων κατασκευών της Παρασκευής Γαρδέλη.Η Π. Γαρδέλη, χρησιμοποιώντας μεικτά υλικά κι επεξεργασίες, διαμορφώνει τα προσωπικά της "τοπία" περίσκεψης και στοχασμού.
  • Με τη διοργάνωση μεγάλης έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμφισσας τιμά η Φωκίδα διακεκριμένους καλλιτέχνες. Την έκθεση διοργανώνει το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αμφισσας και φιλοξενούνται έως τις 4 του Οκτώβρη, έργα των: Σπ. Παπαλουκά, Σπ. Βασιλείου, Θ. Στεφόπουλου, Δ. Γέρου, Αυγ. Κανάτα, Β. Κυριάκη, Στ. Πετρόπουλου, Γ. Σκυλογιάννη, Αλ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Στέφου, Χ. Στέφου, Π. Μητσομπάνου, Δ. Κόζαρη, Αν. Υφαντή, Η. Αργυρόπουλου, Ε. Χαβιαρά.
  • Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης οργανώνει στη Δημοτική Πινακοθήκη "Λ. Κανακάκις" (Χειμάρας 5, Ρέθυμνο) την έκθεση "Μέιντ ιν Μπερλίν - Μια νέα γενιά καλλιτεχνών".Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 του Δεκέμβρη. Πραγματοποιείται με τη στήριξη του υπουργείου Επιστήμης, Ερευνας και Πολιτισμού του Βερολίνου και του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα και τα Χανιά.
  • Από τις 6 του Οκτώβρη έως τις 31 του Οκτώβρη στην γκαλερί "Σκορπιός" στα Τρίκαλα, φιλοξενείται η σειρά "Σπίτια 2" του Βασίλη Καρακατσάνη.Πρόκειται για τη συνέχεια της έρευνας του Β. Καρακατσάνη σε προσωπικές αναφορές και καταγραφές συναισθημάτων, που προκύπτουν από τη σχέση του με υπαρκτούς και πραγματικούς χώρους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ